Menu




Komunālie elektromobiļi Melex

Ziņas 12.04.2023   

Komunālie elektromobiļi Melex

Profesionālo instrumentu un tehnikas tirdzniecības uzņēmums Stokker ir kļuvis par Polijas ražotāja Melex elektrisko komunālo mašīnu oficiālo izplatītāju Baltijā.

Šobrīd Stokker produktu klāstā jau ir sešas Melex zīmola komunālās mašīnas, bet tuvākajā laikā sortimentu ir plānots paplašināt līdz 20 dažādiem modeļiem.

Pirmā Melex elektriskā komunālā automašīna jau ir piegādāta Rīgā un tiks prezentēta plašākai sabiedrībai izstādē Lauksaimniecības un meža tehnika 2023 Rāmavas Biznesa centrā 13.-15. aprīlī.

Polijas uzņēmums Melex ir viens no vadošajiem elektrisko komunālo automobiļu ražotājiem pasaulē. Šie transportlīdzekļi, kas tiek ražoti nu jau vairāk nekā 50 gadus, ir tik populāri, ka nosaukums Melex ir kļuvis par sinonīmu šāda veida elektroautomobiļiem. Zīmols Melex ir starptautiski atzīts un pazīstams ar augstākās kvalitātes produktiem un modernākajiem tehnoloģiskajiem risinājumiem, ko apstiprina ISO 9001 un ISO 14001 sertifikāti.

Ražotāja produktu klāstā ir vairāk nekā 100 dažādu elektromobiļu modeļu, kurus var sekmīgi izmantot gandrīz jebkurā nozarē. Tie var pārvietot no 2 līdz 8 personām un kravu no 250 līdz 1250 kg, kā arī sasniegt ātrumu līdz 50 km/h.

Šobrīd Stokker ir vienīgais oficiālais Melex produkcijas izplatītājs Baltijas reģionā. Stokker pastāvīgajā sortimentā būs pieejami 20 dažādi Melex elektroautomobiļi, bet klientiem būs iespēja pēc nepieciešamības pasūtīt arī jebkuru citu auto no ražotāja piedāvājuma.

Pēdējo piecu gadu laikā ir vērojama ļoti strauja elektroautomobiļu nozares attīstība. To sekmējušas gan Eiropas Savienības prasības un iniciatīvas siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai, gan augošs pieprasījums pēc elektroautomobiļiem, jo sabiedrība pakāpeniski pārorientējas uz ekoloģiskāku dzīvesveidu. Protams, zināmu ietekmi rada arī augstas degvielas cenas, kas padara elektromobiļus vēl pievilcīgākus patērētājiem. Sekojot līdzi pieprasījumam, attīstās arī elektroautomobiļu infrastruktūra – arvien vairāk tiek izbūvētas elektroautomobiļu uzlādes stacijas visā Baltijas reģionā, kā arī arvien plašāks servisa centru skaits piedāvā elektroautomobiļu apkopes un remonta pakalpojumus. Līdz ar to aug un strauji attīstās arī piedāvāto elektromobiļu modeļu klāsts. Šobrīd elektroautomobiļiem ir atrasts pielietojums teju jebkurā nozarē, sākot ar privāto lietošanu un pasažieru pārvadājumiem, beidzot ar plašu pielietojumu tūrisma, sporta, celtniecības, tirdzniecības, lauksaimniecības un apsaimniekošanas jomās.

Ieviešot Melex transportlīdzekļus Latvijas un kaimiņvalstu tirgū mēs piedāvāsim vietējiem patērētājiem kvalitatīvas, ekoloģiskas, drošas un ekonomikas komunālo automobiļu alternatīvas, kuras ir unikālas ar savu spēju pielāgoties – katrs modelis tiek izstrādāts un konfigurēts atbilstoši katra individuālā klienta prasībām. Turklāt Melex elektroautomobiļu uzlādei nav nepieciešams īpašs aprīkojums – pilnīgi pietiek ar standarta 220V kontaktligzdu. Attiecīgi nav arī papildu izdevumu specializētā uzlādes aprīkojuma iegādei,” uzsver Stokker lauksaimniecības un komunālās tehnikas tirdzniecības pārstāvis Lauris Juka.

Melex kompaktie elektroautomobiļi ir L7e (ES) kategorijas lēngaitas transportlīdzekļi, kas ir izmantojami ceļu satiksmē braukšanai pa koplietošanas ceļiem. Gan no ekoloģiskā aspekta, gan arī izmēru ziņā Melex transportlīdzekļi ir ideāli piemēroti arī lietošanai zonās, kas ir slēgtas satiksmei, piemēram, vecpilsētās, parkos, dabas rezervātos un kapsētās. Tos plaši izmanto rūpnīcās, loģistikas un tirdzniecības centros, vietējās pašvaldībās, tūrisma uzņēmumos, lidostās, autoostās, vilcienu stacijās, viesnīcās un restorānos, lauku tūrisma objektos, slimnīcās, sporta un atpūtas centros, stadionos, golfa laukumos, zoodārzos, lauku saimniecībās un mežu apsaimniekošanas darbos u.c..







Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Pilnveidots Kuhn Optimer

Pilnveidots Kuhn Optimer

Jaunā Kuhn Optimer disku kultivatora 12,5 m versija izstrādā...

Ziņas

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas trešās paaudzes elektriskie iekrāvēji ir apr...

Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...