Menu




Manheimas rūpnīca atzīmē jubileju

Ziņas 31.03.2023   

Manheimas rūpnīca atzīmē jubileju


John Deere rūpnīca Manheimā, Vācijā atzīmē divmiljonā traktora saražošanu. Šis gods ticis John Deere 6250R, kurš šobrīd ir jaudīgākais šajā rūpnīcā ražotais modelis.

Jubilejas traktors ir aplīmēts ar 300 darbinieku portretu fotogrāfijām un tas tiks izstādīts John Deere rūpnīcas muzejā blakus miljonajam traktoram – 6400. modelim.

Manheimā strādā ap 3300 darbinieku, kas gadā saražo 40 000 traktoru. Tā ir lielākā John Deere ražotne ārpus Ziemeļamerikas un tā ir arī lielākā traktoru ražotne Vācijā, jo divas trešdaļas no visiem Vācijā saražotajiem traktoriem top tieši Manheimā.

Turklāt tā ir ne tikai rūpnīca, bet arī izstrādes vieta visiem vidējās klases John Deere traktoriem. Vairāk nekā 250 inženieru ikdienā strādā pie veiktspējas, komforta un efektivitātes uzlabošanas, taču viņi strādā arī pie alternatīvām koncepcijām, piemēram, biodegvielas izmantošanas.

Tiek strādāts arī pie elektriskās piedziņas, tiesa, tikai mazākiem traktoriem. Uzņēmums norāda, ka lielākām mašīnām akumulatora jauda vēl nav pietiekama. Raugoties nākotnē, John Deere plāno prezentēt pirmo pilnībā autonomo un ar akumulatoru darbināmo traktoru (aptuveni 100 ZS) 2026. gadā.

6250R ar 6400, kas bija miljonais Manheimā saražotais traktors 1993. gadā. Attēlā redzams arī pirmais traktors no šīs rūpnīcas, 1921. gada HL 12 Lanz Bulldog. John Deere pārņēma kontroli pār Heinrich Lanz Ag un tā rūpnīcām Vācijā un Spānijā 1956. gadā.





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...

Ziņas

Iznācis žurnāla PROFI LATVIJA jaunais numurs!

Iznācis žurnāla PROFI LATVIJA jaunais numurs!

Šajā profi Latvija žurnālā, kā jau ierasts, piedāvājam visda...

Ziņas

Väderstad piedāvā lielākas ietilpības BioDrill

Väderstad piedāvā lielākas ietilpības BioDrill

Väderstad palielinājis sīksēklu sējmašīnas BioDrill tvertnes...