Menu




Vienmēr sakopts zāliens un daudz vairāk brīva laika! Ineses pieredze

Satura mārketings 14.04.2020   

Vienmēr sakopts zāliens un daudz vairāk brīva laika! Ineses pieredze

Pagājušās vasaras sākumā Inese Šulca no Iecavas lēma par labu Husqvarna robotizētā zāles pļāvēja Automower® 420 iegādei. Jau pagājis gads kopš pirkuma veikšanas, un Inese labprāt dalās savās atziņās par to, kā Husqvarna Automower® robotizētajam zāles pļāvējam ir gājis ģimenes dārzā.  

Kādēļ izlēmāt iegādāties robotizēto zāles pļāvēju? 

Brīdī, kad lēmām par labu Automower® iegādei, dzīvojām jaunajā mājā otro gadu, viena vasara ar visiem pļaušanas darbiem mums bija jau aiz muguras. Šī pieredze nebija diez ko pozitīva, jo diemžēl vasarā nav tik daudz to skaisto, saulaino brīvdienu un šīs retās dienas nācās veltīt zāles pļaušanai. Ar stumjamo zāles pļāvēju tas aizņēma aptuveni 3,5 stundas, un tas ne vienmēr bija paveicams vienā piegājienā. Jau tad bija skaidrs, ka nākamajā sezonā meklēsim alternatīvas. 

Vai bija kādas šaubas, pirms pirkuma veikšanas? 

Kad meklējām informāciju par robotizētajiem zāles pļāvējiem, nebija pārliecības, ka tas tiks galā ar lielu nezāļu daudzumu, nelīdzenu reljefu, kurmju rakumiem un citām Latvijas klimata zonai raksturīgām īpatnībām. Internetā vairāk informācijas bija no ārzemju lietotāju “perfekto” zālienu īpašniekiem. Tāpēc, protams, iezagās arī šaubas. Bet jau pirmajā nedēļā sapratām, ka robots pilnībā tiek galā ar savu uzdevumu, ar katru nedēļu zāle kļuva blīvāka, mīkstāka, nezāles kļuva praktiski nemanāmas. Nedaudz satrauca drošības jautājums, tomēr redzot, kā funkcionē signalizācijas trauksme uzreiz pēc pacelšanas, kļuva daudz mierīgāk. Robotu esam arī apdrošinājuši - tas neprasa īpašas investīcijas un pasargā no liekiem satraukumiem. Mūsu dārzā saimnieko arī divi suņi un divi bērni, viss ir mierīgi un nekādu nepatīkamu momentu nav bijis, drīzāk pozitīva disciplīnas mācība vienmēr savākt savas mantas. 

Kāda ir Jūsu piemājas teritorija? 

Mūsu dārza kopējā platība ir 2800 kvadrātmetri. Teritorijā ir vairākas ēkas, koki, krūmi, norobežots mazdārziņš un daudzas puķu dobes. Bērnu priekam dārzā ir ierīkotas arī šūpoles,  smilškaste un baseiniņš. Teritorija ir plaša, un vairākas vietas ir ar izteiktu reljefu.

Kādi ir galvenie ieguvumi, ko Jūsu ģimenei sniedzis Husqvarna Automower®? 

Zāles pļaušanai parasti tiek veltītas brīvdienas - ar nosacījumu, ka tajās nelīst. Šādas saulainas dienas ir pārāk vērtīgas, gribas ieplānot citas aktivitātes ar ģimeni vai vienkārši atpūsties dārzā. Robots nodrošina to, ka varam plānot savu laiku, kā vien vēlamies, nedomājot par zāles pļaušanu. Man ir svarīgi, lai pūles, ko veltu dārza labiekārtošanai, nes baudāmu rezultātu. Ar robotu dārzs izskatās sakopts katru dienu, nevis tikai vienu - divas dienas pēc pļaušanas, kā tas bija iepriekš. Uzskatu, ka ir jāizmanto mūsdienu tehnoloģiju progress - roboti, iekārtas - kas uzlabo dzīves kvalitāti, ļauj daudz lietderīgāk izmantot savu laiku un paaugstina komfortu. Tāda veida ieguldījumi sevi attaisno ļoti ātri. Nav vairs jāraizējas par zāles pļāvēja vai dārza traktora degvielu, labošanu, apkopi. Viss, kas nepieciešams, ir nažu nomaiņa pāris reizes sezonā un apkope pirms “ziemas uzglabāšanas”.

Kādi ir Jūsu secinājumi pēc pilnas Automower® darba sezonas?

Galvenais secinājums – esam 100% apmierināti ar izdarīto izvēli par labu Husqvarna robotizētajam zāles pļāvējam. Pagājušajā sezonā mūsu robots cītīgi strādāja līdz pat novembrim. Darbam netraucēja arī spēcīgs lietus un rudens lapas. Šobrīd, pēc ziemas, zāle ir daudz labākā stāvoklī, pārsvarā zaļa un bez sagulējumiem un baltā pelējuma, kas, protams, ir arī pateicoties mazajam sniega daudzumam šoziem, bet tikpat lielu nopelnu devusi saudzīgā pļaušana, jo zāle ir kļuvusi spēcīgāka. Pirmajā sezonā noteikti ieteiktu nažus mainīt biežāk, kamēr tiek panākts vēlamais rezultāts un samazināts nezāļu daudzums. Ļoti patika jaunie Husqvarna Endurance divpusējie naži. Pa šo laiku pāris reizes esam arī paši nomainījuši norobežojošā vada atrašanās vietu. Tas ir ļoti elementāri izdarāms, kad vēlamies mainīt apstādījumus vai dobju izmērus. Tagad ar mierīgu prātu gaidām jauno sezonu, jo ir gūta pārliecība, ka zālienam viss būs kārtībā, savukārt mēs varēsim pievērsties hobijiem un atpūtai dārzā.

Inese: TOP 7 ieguvumi

1. Vissvarīgākais - daudz vairāk brīva laika ģimenes kopā būšanai!

2. Zāliena stāvoklis uzlabojas ar katru dienu – tas ir skaists un veselīgs.

3. Samazinās nezāļu daudzums.

4. Norobežojošā vada atrašanās vietu mainīt ir ļoti viegli, tādēļ nav problēmu ieviest dārzā kādas izmaiņas.

5. Ardievu, kurmji, uz visiem laikiem!

6. Vairs nav jāklausās pļaujmašīnas trokšņos, Automower® ir praktiski nedzirdams. 

7. Piemājas mauriņš nu ir ļoti mīksts un patīkams – ideāls bērnu basajām kājiņām.

Husqvarna padomi!

7 soļi līdz perfektam zālienam:

1. Pārdomāts pirkums. Lai izvēlētos tieši savam zālienam piemērotāko robotizēto zāles pļāvēju, dodieties uz sev tuvāko Husqvarna autorizēto veikalu, kur jomas profesionāļi sniegs konsultāciju, ņemot vērā dārza platību, teritorijas īpatnības, slīpumus un citas nianses.

2. Uzlādes stacija. Sākumā novietojiet uzlādes staciju uz līdzenas virsmas pļaušanas zonas centrā, lai ap to būtu nedaudz brīvas vietas. Stacija nedrīkst atrasties tiešos saules staros, laistītāja darbības zonā; tai ir jāatrodas elektroenerģijas piegādes avota tuvumā.

3. Akumulatora uzlāde. Pēc stacijas uzstādīšanas veiciet robotizētā zāles pļāvēja uzlādi. Tukša akumulatora uzlāde aizņems 80 –100 minūtes.

4. Norobežojošais vads. Novietojiet norobežojošo vadu gar zāliena malām, lai noteiktu pļaušanas apgabalu. Piestipriniet to pie zemes ar komplektā pievienotajām skavām, un robotizētais zāles pļāvējs precīzi zinās, kur tam jāpagriežas. Izveidojiet vada “saliņas” apkārt puķu dobēm un krūmiem, lai pļāvējs tajos neiebrauktu.

5. Virzošais vads. Virzošā vada uzdevums ir aizvest Husqvarna Automower® atpakaļ uz uzlādes staciju, kad tas nepieciešams. Pievienojiet vienu galu stacijai un izvietojiet vadu līdz pat tālākajai jūsu dārza daļai, lai robotizētais zāles pļāvējs to varētu viegli atrast. Otru galu pievienojiet norobežojošajam vadam vietā, kur tie krustojas. Pievienojiet gan norobežojošo vadu, gan virzošo vadu uzlādes stacijai.

6. Iestatīšana. Ieslēdziet Husqvarna Automower®, ievadiet savu četrciparu PIN kodu, noregulējiet pļaušanas augstumu un iestatiet darba stundas. Tas arī viss! Robotizētais zāles pļāvējs lādēsies, līdz tas būs gatavs darbam, un tad uzsāks pļaušanu. (Protams, uzstādīšanu un iestatīšanu variet uzticēt arī profesionālajai Husqvarna komandai!)

7. Laiks baudīt atpūtu un priecāties par to, kā zāliens ar katru dienu kļūst arvien veselīgāks un skaistāks!

 





gallery image
gallery image
gallery image

Jūs varētu interesēt arī


Satura mārketings

Individuāla pieeja apdrošināšanai

Individuāla pieeja apdrošināšanai

Apdrošināšanas kompānijas If ekspertu padomi

Satura mārketings

Automātiskās ugunsdzēšanas sistēmas smago spēkratu aizsardzībai

Automātiskās ugunsdzēšanas sistēmas smago spēkratu aizsardzībai

Par automātiskajām ugunsdzēšanas sistēmām stāsta Andrejs Sto...