Menu




Īpašas riepas elektrotraktoriem

Ziņas 31.01.2023   

Īpašas riepas elektrotraktoriem


BKT izstrādājis īpašas riepas, kas piemērotas elektriskajiem transportlīdzekļiem un tās var atpazīt pēc e-ready logotipa. Pirmais riepas modelis ar jauno marķējumu ir Agrimaxfactor 70 traktoriem paredzētā sērija.

Runa nav tikai par e-ready logotipa iespiešanu riepas bortā. Indijas riepu ražotājs norāda, ka izmēģinājumi un lauka testi ir parādījuši, ka ar elektrību darbināmiem transportlīdzekļiem ir ievērojami lielāks riepu nodilums nekā dīzeļmašīnām.

Lai nodrošinātu optimālu dzīves ciklu, riepai ir nepieciešams pastiprināta konstrukcija. Piemēram, akumulatori var palielināt elektriskā transportlīdzekļa masu līdz pat 30%. Tam nepieciešama izturīgāka riepas konstrukcija, tostarp pastiprināti borti un protektora plecu josla.

Elektriskie transportlīdzekļi ir ne tikai smagāki. Elektromotors nodrošina lielāku vilci nekā transportlīdzeklis ar dīzeļdzinēju. Tas prasa izturīgāku gumiju, kurai nepieciešama spēja izturēt lielāku griezes momentu. Ražotājs uzsver, ka ir nepieciešams pārskatīt bortu struktūru, lai nodrošinātu labāku saķeri ar diska atloku, īpaši paātrinājuma laikā.

Pirmajai e-ready riepai ir uzlabots protektora raksts, lai nodrošinātu vienmērīgāku braukšanu pa ceļu. Nepietiekamas izturības riepas var izraisīt ievērojamus enerģijas zudumus, jo rites pretestība var radīt pat 20% no transportlīdzekļa enerģijas patēriņa. Lai pielāgotu elektriskā transportlīdzekļa riepas rites pretestību, ir jāpielāgo protektora sastāvs, protektora raksts un sānu struktūra.

Izstrādājot pirmo e-ready riepu, tika ņemts vērā arī trokšņu līmenis. Veidi, kā to samazināt, ietver atšķirīgu protektora rakstu un gan dabisko, gan sintētisko gumijas savienojumu izmantošanu.





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Autonomā Krone un Lemken koncepta pilnveidojumi

Autonomā Krone un Lemken koncepta pilnveidojumi

Krone un Lemken kopīgi izstrādātajam autonomajam transportlī...

Ziņas

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl Agrartechnik GmbH prezentē savu jaunāko produktu – SZ...

Ziņas

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Uzņēmums New Holland pilnveidojis savu T8 Genesis traktoru 2...