Menu




PATA Finance: mēs nodrošinām finansējuma pieejamību meža un lauksaimniecības zemes īpašniekiem

Satura mārketings 10.11.2021   

PATA Finance: mēs nodrošinām finansējuma pieejamību meža un lauksaimniecības zemes īpašniekiem

“Šobrīd jau 20% privāto mežu Latvijā nepieder Latvijas pilsoņiem. Turklāt ekspertu prognozes liecina, ka šis skaitlis turpinās augt. PATA grupa jau vairāk nekā 20 gadus strādā meža nozarē. Uzņēmuma vadība tic, ka meža un lauksaimniecības zeme ir vērtība un to nedrīkst pārdot. Tāpēc tika izveidots uzņēmums PATA Finance, kas nodrošina finanšu resursu pieejamību lauksaimniekiem un meža zemes īpašniekiem,” skaidro PATA Finance kredītu projektu vadītāja Līga Sadovska.

Kāpēc tika izveidota PATA Finance?

PATA grupa ir Latvijā lielākais privātais pilna cikla meža apsaimniekošanas, koksnes pārstrādes, loģistikas un tirdzniecības uzņēmums, kā arī viens no lielākajiem privātajiem nacionālā kapitāla meža īpašniekiem. PATA grupas kopējais sadarbības partneru — meža īpašnieku — skaits mērāms jau tūkstošos. Lielākā daļa no viņiem ir arī lauksaimnieki. Pēdējos gados redzam, ka finansējuma saņemšana saimnieciskās darbības paplašināšanai šajās nozarēs ir apgrūtināta. Tāpēc tika izveidots uzņēmums PATA Finance, kas nodrošina apgrozāmo līdzekļu pieejamību. Tas savukārt ļauj meža un lauksaimniecības zemes īpašniekiem savu zemi nepārdot un saglabāt to īpašumā. Grupas uzņēmumu vadība uzskata, ka īpašums ir vērtība, to nevajag pārdot, bet gan gudri apsaimniekot.

Ar ko atšķiras PATA Finance no citiem kreditēšanas uzņēmumiem?

Salīdzinot ar citiem finanšu pakalpojumu tirgus dalībniekiem, PATA Finance priekšrocība ir uzkrātā pieredze un zināšanas nozarē, kas ļauj piedāvāt konkurētspējīgu finanšu risinājumu nozares dalībniekiem, kad tas patiešām ir nepieciešams. PATA Finance kredītlīnijas priekšrocības ir vienkārša un ātra lēmumu pieņemšana par pieejamo kredītlīnijas limitu, kā arī pievilcīgi nosacījumi.

Kā meža vai lauksaimniecības zemes īpašnieks var saņemt kredītlīniju?

Esam izveidojuši vienkāršu un klientam saprotamu procesu kredītlīnijas saņemšanai. Klients nosūta īpašuma (lauksaimniecības vai meža zemes) kadastra numuru uz e-pasta adresi: info@patafinance.lv. Mūsu darbinieki veic īpašuma novērtējumu un dažu stundu laikā sagatavo kredītlīnijas piedāvājumu. Gadījumā, ja īpašumos aug mežaudze, PATA speciālisti papildus veic arī tās novērtēšanu. Ja klientu apmierina piešķirtā kredītlīnija, tiek parakstīts līgums un iesniegti dokumenti hipotēkas nostiprināšanai Zemesgrāmatā. Pēc ķīlas reģistrācijas kredītlīnijas līdzekļi uzreiz ir pieejami klientam pilnā apmērā.

Kāds ir Jūsu tipiskais klients?

Primāri šobrīd kredītlīniju izmanto PATA grupas uzņēmumu klienti, jo pakalpojumu esam izveidojuši salīdzinoši nesen, tomēr pakāpeniski klientu loku paplašina arī citi sadarbības partneri. PATA Finance kredītlīniju izmanto gan lielie lauksaimnieki un mežsaimnieki, gan tie, kuriem ir ap desmit vai divdesmit hektāriem zemes. Tomēr svarīgi uzsvērt, ka PATA Finance kredītlīnija pieejama tikai Latvijā reģistrētiem saimnieciskās darbības veicējiem, taču ķīlas devējs var būt arī fiziska persona.

Kādi ir aizņēmuma atdošanas nosacījumi?

Meža īpašniekus un lauksaimniecības zemes īpašniekus mēs redzam kā savus ilgtermiņa sadarbības partnerus, tāpēc mums ir svarīgi, lai klientam pakalpojums būtu ērts un vienkāršs. Kredītlīnijas atmaksu klients nosaka pats atbilstoši saimnieciskās darbības naudas plūsmai, kas katram ir atšķirīga. Sākotnēji kredītlīnija tiek piešķirta uz 5 gadiem, tomēr to iespējams pagarināt. Šobrīd procentu likme par izmantotajiem kredītlīdzekļiem ir 9,99% gadā, un klients reizi mēnesī veic procentu apmaksu. Par neizmantotajiem kredītlīdzekļiem procenti netiek piemēroti. Ja līgums ir spēkā vismaz 6 mēnešus un procentos samaksātā summa nosedz izdevumus, kas radušies, noformējot darījumu, tad nav jāmaksā ne par novērtējumu, ne par notāra pakalpojumiem, ne arī valsts nodeva, reģistrējot hipotēku.

Kādos gadījumos klienti izmanto PATA Finance pakalpojumus?

Kredītlīniju mūsu klienti izmanto divos gadījumus — ja nepieciešams finansēt apjomīgākus darījumus vai arī, lai sabalansētu finanšu plūsmu. Tipiskākie darījumi ir cirsmu, meža vai lauksaimniecības zemes iegāde, ES projektu līdzfinansēšana. PATA Finance kredītlīniju izmanto arī, lai iegādātos degvielu, sēklu, mēslojumu un tehniku. Pieejamā kredītlīnija ir kā drošības spilvens. Klients var izmantot tik, cik nepieciešams, un kredītprocentus maksāt tikai par izmantoto summu.

Noskaidro savu kredītlimitu: +371 26666361 vai +371 26677726 | info@patafinance.lv

www.patafinance.lv





Jūs varētu interesēt arī


Satura mārketings

Individuāla pieeja apdrošināšanai

Individuāla pieeja apdrošināšanai

Apdrošināšanas kompānijas If ekspertu padomi

Satura mārketings

Automātiskās ugunsdzēšanas sistēmas smago spēkratu aizsardzībai

Automātiskās ugunsdzēšanas sistēmas smago spēkratu aizsardzībai

Par automātiskajām ugunsdzēšanas sistēmām stāsta Andrejs Sto...