Menu




Koncerna Same Deutz-Fahr darbības rezultāti 2020. gadā

Ziņas 07.06.2021   

Koncerna Same Deutz-Fahr darbības rezultāti 2020. gadā

Lai arī koncerna Same Deutz-Fahr (SDF) ražotie traktori pagājušajā gadā Eiropā bija reģistrēti par 3,5% mazāk, grupa spēja palielināt savu tirgus daļu līdz gandrīz 11%.

SDF pabeidza 2020. gadu ar 1,15 miljardu eiro apgrozījumu, kas salīdzinājumā ar 2019. gadu ir kritums par 10%. Tomēr, pēc SDF datiem, pagājušajā gadā tika sasniegts labākais rezultāts uzņēmuma vēsturē – peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas (EBITDA) sasniedza 109 miljonus eiro, jeb 9,5%.

Pārdošanas kritumu galvenokārt izraisīja pandēmija, kuras dēļ pērn uz diviem mēnešiem tika pārtraukta ražošana. Tīrā peļņa pagājušajā gadā bija 39,3 miljoni eiro kas atbilst 3,4%, un tas bija 2019. gada līmenis (3,5%).

Investīcijas pētniecībā un attīstībā, kā arī jaunos produktos 2020. gadā sasniedza 57 milj. eiro, kas ir 5% no apgrozījuma. SDF ir arī nostiprinājis savu pētniecības un attīstības komandu, pievienojot jaunus profesionāļus, piemēram, datu analītiķus, mākslīgā intelekta un progresīvo digitālo sistēmu ekspertus. Tāpat kā citi lauksaimniecības tehnikas ražotāji, arī SDF virzās uz ilgtspējīgu lauksaimniecību un izstrādā projektus digitālo mašīnu attīstībai, lai samazinātu resursu patēriņu visos lauksaimniecības ražošanas posmos, vienlaikus palielinot efektivitāti.

Eiropā, kas ir galvenais SDF tirgus, citu lielāko ražotāju traktoru reģistrācija pērn samazinājās par aptuveni 3,5%. Savukārt SDF spēja palielināt savu tirgus daļu par gandrīz 1%, līdz 10,7%. Pozitīvas iezīmes vērojamas arī Ķīnā, kur pēc pandēmijas ierobežojumiem SDF rādītāji pieauga vairāk nekā vidēji tirgū. Traktoru tirgus apjomi 2020. gadā bija ļoti pozitīvi arī Turcijā, kur tika pārdots 50 000 vienību, un SDF tirdzniecības apjomi pieauga pat par 40%.





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Pilnveidots Kuhn Optimer

Pilnveidots Kuhn Optimer

Jaunā Kuhn Optimer disku kultivatora 12,5 m versija izstrādā...

Ziņas

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas trešās paaudzes elektriskie iekrāvēji ir apr...

Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...