Menu




Mašīnu duets var darboties sinhroni

Ziņas 08.04.2021   

Mašīnu duets var darboties sinhroni

John Deere ir paplašinājis iespējas automātiskai lauksaimniecības mašīnu vadībai. John Deere Machine Sync tagad ļauj pašgājējmašīnai vadīt līdzās esošu traktoru ar piekabi.

Vispirms šāda divu mašīnu kustības sinhronizācijas sistēma tika piedāvāta kombaina un traktora duetam. Sinhronizācijas sistēmas pamatā ir globālā satelītu navigācijas sistēma, kas ļauj apmainīties ar mašīnu datiem darba laikā, lai automātiski kontrolētu traktora ar piekabi ātrumu un braukšanas virzienu.

Machine Sync pirmo reizi tika prezentēta 2011. gada izstādē Agritechnica, kur tā ieguva sudraba godalgu, un tika ieviesta 2012. gadā. John Deere līdz šim ir vienīgais ražotājs, kas piedāvā šāda veida integrētu sistēmu. Machine Sync ir īpaši noderīga, strādājot diennakts tumšajā laikā, un ievērojami atvieglo operatoru darbu pat tad, ja viņiem ir jāstrādā, neskaitot darba stundas. Svarīgi ir arī tas, ka mašīnas var darboties ar lielāku ātrumu, neriskējot zaudēt ražu vai nebaidoties no sadursmes sliktas redzamības dēļ.

Šo tehnoloģiju var pielietot ne tikai kombainiem, bet arī visu ražas novākšanas procesu sinhronizēšanai, kad raža tiek nepārtraukti iekrauta piekabēs. Tāpēc John Deere tagad piedāvā Machine Sync izmantošanu pašgājējsmalcinātājiem un traktoriem. Šī tehnoloģija noderēs arī kartupeļu, burkānu un citu dārzeņu novākšanā, kā arī to stādīšanas laikā.

Machine Sync nepieciešama JDLink telemātikas sistēma, StarFire satelīta uztvērējs un Gen4 Premium displejs ar automātisko aktivizēšanu. To visu ērtāk uzstādīt rūpnīcā, iepriekš pasūtot jaunu traktoru un/vai pašgājējmašīnu. Tomēr iepriekš minētos vai trūkstošos komponentus var uzstādīt arī jau iegādātai tehnikai.

 





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Pilnveidots Kuhn Optimer

Pilnveidots Kuhn Optimer

Jaunā Kuhn Optimer disku kultivatora 12,5 m versija izstrādā...

Ziņas

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas trešās paaudzes elektriskie iekrāvēji ir apr...

Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...