Menu




Toyota elektriskais krosovers

Ziņas 18.12.2020   

Toyota elektriskais krosovers

Toyota paziņojusi, ka drīzumā prezentēs pirmo modeli no savas topošās elektromobiļu saimes – vidēja izmēra simtprocentīgi elektrisku SUV, kas izstrādāts uz jaunās e-TNGA platformas.

Detalizētāka informācija tiks publicēta tuvāko mēnešu laikā. Šobrīd kompānija atklājusi tikai stilizētu automobiļa siluetu un informāciju par jauno elektromobiļu platformu.

Parādītais elektromobiļa prototips, kuram vēl nav dots nosaukums, ir izstrādāts uz Toyota jaunās e-TNGA platformas. Pateicoties rūpīgi pārdomātajai uzbūvei, jaunā platforma ir ļoti daudzpusīga un viegli pielāgojama dažādu automobiļu tipiem.

Jaunās platformas arhitektūras princips ir tāds, ka virkne galveno elementu tai ir fiksēti, bet daži – maināmi. Šī pieeja ļauj variēt ar topošā automobiļa platumu, garumu, riteņu garenbāzi un augstumu. e-TNGA paredz gan priekšējo, gan aizmugurējo, gan arī visu riteņu piedziņas konfigurāciju, kā arī dažādas kapacitātes akumulatora komplekta un elektromotora uzstādīšanu, kas būtu pielāgojams dažādiem automobiļu tipiem.

Pielietojot šādu daudzpusīgu pieeju, dažādu produkta variantu izstrādes laiks tiek krietni samazināts un atsevišķi modeļi var tikt izstrādāti paralēli.

Pirmais modelis uz e-TNGA bāzes jau ir izstrādāts un tiek gatavots ražošanai. Tā montāža notiks Toyota nulles emisijas automobiļu rūpnīcā Japānā.



 





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Amazone Precea klāstu papildina 6 m versija

Amazone Precea klāstu papildina 6 m versija

Amazone Precea piekabināmo precīzās sējas pneimatisko sējmaš...

Ziņas

John Deere jaunās H sērijas mežizstrādes mašīnas

John Deere jaunās H sērijas mežizstrādes mašīnas

Pagājušajā nedēļā Somijā norisinājās John Deere H sērijas ha...

Ziņas

Pilnveidots Kuhn Optimer

Pilnveidots Kuhn Optimer

Jaunā Kuhn Optimer disku kultivatora 12,5 m versija izstrādā...