Menu




Toyota Highlander tuvojas Eiropas tirgum

Ziņas 18.05.2020   

Toyota Highlander tuvojas Eiropas tirgum


Toyota Highlander, kura iepriekšējo paaudžu modeļi bija paredzēti citu valstu tirgiem, pirmo reizi tiks piedāvāts arī Eiropā. Highlander papildinās Toyota SUV modeļu klāstu Eiropā – D segmenta RAV4, C segmenta C-HR un B segmenta Yaris Cross.

Highlander būs pieejams tikai ar pilno hibrīdsistēmu, kuras enerģijas avots ir 2,5 litru benzīna dzinējs. Jaunajam SUV ir visu riteņu piedziņa un tas konstruēts uz Toyota globālās vidējās klases automobiļu platformas GA-K, kas cita starpā nodrošina spēju vilkt divas tonnas smagu piekabi.

 

 

Automobilim ir septiņvietu salons un vidējās rindas sēdekli var bīdīt 180 milimetru diapazonā. Ar to tiek nodrošināta ērta sēdēšana aizmugurējā sēdeklī diviem pieaugušajiem, kā arī atvieglota iekāpšana un izkāpšana. Lai piekļūtu 658 litru ietilpības bagāžniekam, atliek vien novietot kāju zem aizmugurējā bufera, kur atrodas elektropiedziņas durvju atvēršanas sensors. Papildus tam aizmugurējās un vidējās rindas sēdekļu atzveltnes var nolaist, tā izveidojot bagāžas telpu ar 1909 litru ietilpību un papildu novietni zem grīdas.

 

 

Augstākajos aprīkojuma līmeņos Toyota Highlander ir multimediju sistēma ar 12,3 collu skārienekrānu, Apple CarPlay un Android Auto atbalsts, satelītnavigācijas iekārta, projekcijas ekrāns, bezvadu uzlādes paliktnis viedtālruņiem, ventilējami sēdekļi, digitāls atpakaļskata spogulis, kurā nav redzami aizmugurējie sēdekļi un pasažieri un cits aprīkojums.

Toyota Highlander uzstādīta ceturtās paaudzes hibrīdsistēma, un to veido 2,5 litru Atkinsona cikla benzīna dzinējs kombinācijā ar diviem elektromotoriem. Aizmugurējais elektromotors nodrošina inteliģento pilnpiedziņu jeb AWD-i. Enerģijas uzkrāšanai savukārt tiek izmantoti niķeļa-metālhidrīda akumulatori, kas uzstādīti zem vidējās sēdekļu rindas. Hibrīdsistēmas kopējā jauda ir 244 zirgspēki, bet oglekļa dioksīda izmešu apjoms ir 146 g/km un vidējais degvielas patēriņš WLTP ciklā ir 6,6 l/100 km.

Ar Drive Mode Select slēdzi vadītājs var izvēlēties starp četriem dažādiem braukšanas režīmiem – ECO, NORMAL, SPORT un TRAIL, turklāt tos visus var aktivizēt, kad auto darbojas atsevišķi ieslēdzamajā bezizmešu jeb EV režīmā.

Eiropas valstu tirgos jaunais Toyota Highlander Hybrid nonāks 2021. gada sākumā.

 

 





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Autonomā Krone un Lemken koncepta pilnveidojumi

Autonomā Krone un Lemken koncepta pilnveidojumi

Krone un Lemken kopīgi izstrādātajam autonomajam transportlī...

Ziņas

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl Agrartechnik GmbH prezentē savu jaunāko produktu – SZ...

Ziņas

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Uzņēmums New Holland pilnveidojis savu T8 Genesis traktoru 2...