Menu



AGCO investē 70 miljonus Somijas dzinēju rūpnīcā

Ziņas 03.06.2024   

AGCO investē 70 miljonus Somijas dzinēju rūpnīcā


Investīcijas 70 miljonu eiro apmērā AGCO koncerna ražotnē Linnavuori, Nokia pilsētā nodrošinās rūpnīcu ar jaunu laboratoriju iekšdedzes dzinēju testēšanai, kas darbojas ar alternatīvām degvielām, kā arī virkni elektriskiem risinājumiem, piemēram, hibrīdiem, degvielas elementiem un augstsprieguma akumulatoru tehnoloģiju.

Jaunajās 11 000 m² plašajās ēkās, kas tiks pabeigtas 2024. un 2025. gadā, būs arī apmācību un apmeklētāju centrs, ražošanas zāle cilindru galvu un CVT komponentu ražošanai, krāsošanas cehs un restaurēto dzinēju testēšanas iespējas.

AGCO koncerns pēdējo piecu gadu laikā Linnavuori rūpnīcā ir investējis vairāk nekā 100 miljonus eiro. Objektā strādā aptuveni 1000 darbinieku.

Juha Tervala, AGCO Power rīkotājdirektors, norāda, ka investīcijas ļaus uzņēmumam paplašināt ražošanas klāstu. "Restaurētie izstrādājumi tiek izjaukti līdz atsevišķām sastāvdaļām, pārbaudīti, iztīrīti un pilnībā pārbūvēti," viņš teica. "Kopš 1990. gada restaurējam lietotus dzinējus, lai nodrošinātu aprites ekonomiku. Produkta uzlabojumi ir balstīti uz jaunāko versiju, un remontētajam, pārbaudītajam un nokrāsotajam dzinējam tiek piešķirta pilna rūpnīcas garantija."

70 miljonu eiro investīcijas arī ļaus Linnavuori ražotnei paplašināt CVT komponentu ražošanu AGCO traktoriem (Fendt, Massey Ferguson un Valtra), plānojot ražot vairāk augstas precizitātes transmisiju komponentus. "Pašlaik ik gadu saražojam aptuveni vienu miljonu zobratu un asu, taču paredzams, ka pēc investīcijām šis skaits dubultosies," piebilda Tervala kungs.

Jaunajā ražošanas cehā atradīsies arī jauna apstrādes līnija ar augstu automatizācijas pakāpi CORE dzinēju cilindru galvu ražošanai.



Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Jaunie Cupra Formentor un Cupra Leon Sportstourer ierodas Latvijā

Jaunie Cupra Formentor un Cupra Leon Sportstourer ierodas Latvijā

Cupra automobiļus klientiem Latvijā uzņēmums Autobrava Motor...

Ziņas

Saldū atklāts rekonstruētais Stokker Agritech centrs

Saldū atklāts rekonstruētais Stokker Agritech centrs

Pēc 10 mēnešus ilgas rekonstrukcijas atklāts jaunākais Stokk...

Ziņas

Iznācis žurnāla PROFI LATVIJA jaunais numurs!

Iznācis žurnāla PROFI LATVIJA jaunais numurs!

Šajā profi Latvija numurā, kā jau ierasts, piedāvājam visdaž...