Menu




Ford F-150 tests – VIDEO

Video 12.04.2024   

Ford F-150 tests – VIDEO

Ford F-150 ir pikapu pikaps. Pateicoties panākumiem ASV un Kanādā, F-150 ir pasaulē vislabāk pārdotais pikaps. Neskatoties uz to, ka F-150 nekad nav oficiāli tirgots Eiropā, šī gada sākumā tas piedzīvoja savu Eiropas pirmizrādi Zviedrijā, Vācijā, Igaunijā, Rumānijā, un tagad ir nolemts, ka Latvija ir nākamā.

"Esam ļoti saviļņoti, ka varam atvest šo ikonisko transportlīdzekli uz Latviju. Šī ir automašīna, par kuru nav jākaunas, un es nevaru sagaidīt, kad nākamie Latvijas F-150 īpašnieki ieraudzīs sevi šajā ikoniskajā statusā”, sacīja Anders Larkvists, Hedin US Motor prezidents, Ford F-150 oficiālais importētājs un izplatītājs Eiropā.

F-150 tirdzniecība Latvijā tika uzsākta aprīļa sākumā un tas ir pieejams Auto Blitz dīlera centrā Rīgā, Skanstes ielā 33.

Pateicoties tam, ka Hedin US Motor ir oficiālais F-150 importētājs un izplatītājs Eiropas tirgū, Ford servisa tīklā Eiropā būs pieejamas ne tikai automašīnas, bet arī rezerves daļas un aksesuāri. Agrāk ikviens, kurš vēlējās braukt ar F-150 Eiropā, bija atkarīgs no privātā importa. Iespēja iegādāties automašīnu, izmantojot oficiālos izplatītājus, tagad padara gan automašīnas iegādi, gan automašīnas lietošanu un apkalpošanu drošāku un vienkāršāku.

“Daudziem pircējiem iespēja iegādāties automašīnu ir vienlīdz svarīgā kā piekļuve servisa pakalpojumiem un rezerves daļu pieejamībai, ko var nodrošināt tikai mazumtirdzniecības tīkls. Tas padara mūs īpaši priecīgus, ka tagad Latvijas braucējiem atklājam jaunas iespējas ar F-150”, sacīja Anders Larkvists.

Lai ASV ražotā kravas automašīna varētu sākt braukt pa Latvijas ceļiem, tai ir jāveic automašīnas homologācija atbilstoši Eiropā pastāvošajai kārtībai. Eiropas Ford F-150 tiek sertificēti Brēmerhāfenē, Vācijā. Specializētajā darbnīcā automašīnai tiek veiktas daudzas izmaiņas, īpaši apgaismojuma un elektroinstalācijas nomaiņa, kā arī programmatūras pielāgošana navigācijas sistēmai, kā arī informācijas un izklaides sistēmai. Viss ir dokumentēts oficiālajā servisa uzskaitē, tāpēc oficiālo Ford mazumtirgotāju un darbnīcu tehniķi var viegli redzēt, kā automašīna ir uzbūvēta.

Leģendārais Ford F-150 ir pikaps pasaules segmentā dominē jau vairāk nekā četrdesmit gadus. F-150 ir veidots kā izturīgs darba zirgs, kas var droši izturēt laika pārbaudi. Cita starpā vilktspēja un kravnesība izceļas salīdzinājumā ar citiem konkurentiem, un bezkompromisa jauda, inteliģentās funkcijas un dizains padara F-150 par automašīnu, kas apmierina visas vajadzības. Pateicoties salona telpai, kas viegli konkurē pat ar ietilpīgākajiem SUV, tas vienlaikus ir gan universālis, gan kravas automašīna.

Ford ir ieguvis slavu ar modernām un inovatīvām vadītāja palīgierīcēm, un F-150 nav izņēmums ar funkcijām, kas, piemēram, palīdz vadīt piekabi, braucot atpakaļgaitā. Jāpiebilst, ka ikviena F-150 virsbūve ir izgatavota no īpaša alumīnija sakausējuma un balstās uz augstas izturības tērauda rāmja.

Latvijā pieejami sekojoši F-150 modeļi: XLT 5.0 V8 EcoBoost 410 Zs, Lariat 5.0 V8 EcoBoost 410 Zs, Limited 3.5 PowerBoost Hybrid 430 Zs un Raptor 3.5 High-Output 460 Zs.

Sadarbībā ar Auto Ziņas





Jūs varētu interesēt arī


Video

Lielais pikapu tests. Vai mūsdienu pikapi baidās darba?

Lielais pikapu tests. Vai mūsdienu pikapi baidās darba?

Jau vairākkārt esam pārliecinājušies, ka pikaps no izteikta...

Video

Ko Toyota un Lexus gatavo nākamajiem gadiem?

Ko Toyota un Lexus gatavo nākamajiem gadiem?

Toyota un Lexus Briselē iepazīstina ar zīmola nākotni.

Video

Vilks ziemā. Šķeļam kupenas ar jauno Volkswagen Amarok

Vilks ziemā. Šķeļam kupenas ar jauno Volkswagen Amarok

Jaunā Volkswagen Amarok ceļš līdz Latvijai bijis garāks un i...