Menu




Seminārs: kvalitatīva skābbarības sagatavošana

Kalendārs 05.12.2023   

Seminārs: kvalitatīva skābbarības sagatavošana


Pasākuma lektors: Timac Agro Latvia Lopkopības produktu vadītājs, Mg.Vet. Jurijs Brente

Datums un laiks: 13. decembris 2023, plkst. 10-16

Tēmas:

1. Neatbilstoši sagatavotas skābbarības ietekme uz slaucamo govju veselību un produktivitāti

  • Kas ir pienskābe, etiķskābe, propionskābe un sviestskābe? Kā tās rodas un kāds ir to vēlamais daudzums

  • Kā šo gaistošo taukskābju koncentrācija barībā ietekmē barības apēdamību, barības stabilitāti un vielmaiņas slimības

  • Cukuru un proteīnu zudums barībā, kā to noteikt un novērst.

2. Kā pareizi piepildīt un nosegt skābbarības tranšejas/stirpas. Pareizais un "sociālais" variants.

• Praktiskie padomi dažādās situācijās

3. Skābbarības analīžu interpretācija. Vai tikai pēc NIR var noteikt fermentācijas izdošanos/ neizdošanos?

• Pētījumi un prakse analizējot skābbarības sastāvu un kvalitāti.

4. Vai govs visās laktācijas stadijās uzņem visu, kas tai nepieciešams un aprēķināts TMR?

• Izaicinājumi, kas ietekmē apēstās barības daudzumu un kā ar tiem cīnīties


Pasākuma vieta: Branku Brančotava, Saules iela 2, Brankas, Cenu pagasts, Jelgavas novads, LV-3042

Reģistrācija un papildu informācija: timacagrolatvia.lv sadaļā AKTUALITĀTES, mob. 20208712

 

 



Jūs varētu interesēt arī


Kalendārs

Smidzini gudri – no teorijas līdz praksei

Smidzini gudri – no teorijas līdz praksei

Amazone un Rovensa Next aicina uz unikālu pasākumu “SMIDZINI...

Kalendārs

“Kam labāka skābbarība – latviešiem, igauņiem vai somiem?!” 15. maijā noskaidrosim!

“Kam labāka skābbarība – latviešiem, igauņiem vai somiem?!” 15. maijā noskaidrosim!

15. maijā no plkst. 10:00 līdz 15:30 biedrība “Zemnieku Saei...

Kalendārs

Milwaukee "Big Red" pasākums

Milwaukee "Big Red" pasākums

Šodien pie Stokker centra t/c Sāga+, Biķeru ielā 4a, Ulbrokā...