Menu




Krone Swadro TC 1250

Testi 19.04.2023   

Krone Swadro TC 1250

Krone jaunais četru rotoru vālotājs Swadro TC 1250 arī ar vienkāršu aprīkojumu varētu pretendēt uz iekļūšanu plašajā profesionāļu līgā.

Krone programmā tagad ir Swadro TC 1250 – spēcīga, bet apzināti vienkārši veidota un pēc uzbūves profesionāla lopbarības novākšanas mašīna. Līdzšinējie varianti bijuši būtiski apjomīgāk aprīkoti.

Bez elektronikas

Swadro TC 1250 vālotāja konstrukcijā pievērsta uzmanība darba platumam un tā darbināšanai izmanto tikai elektrību, iztiekot bez elektronikas. Traktora izvēlē prasības ir maznozīmīgas. Krone ieteicis nepieciešamo traktora jaudu tikai 80 ZS, izejot no tā, nepieciešams tikai viens parastas darbības un un viens divkāršas darbības izvads, kā arī lukturu un bremžu pieslēgumi.

Skala parāda darba platumu. Atbilstoši vienkāršajai konstrukcijai grābšanas augstumu var regulēt ar kloķi.

Vadība notiek tikai ar vienkāršu ierīci un jau minēto elektrosistēmu. Var iegādāties vālotāju ar atsevišķi paceļamiem priekšējiem rotoriem (opcija). Aizmugurējie rotori vienmēr paceļas reizē. Rotācijas ātrumu pārslēgšanas kulise nodrošina palēninātu pacelšanu laukmalās. Tāpat priekšpusē ir hidrauliski iestatāms izlīdzinājums. Aizmugures rotoru atslogošanu veic iepriekš iestatītas spirālatsperes un visi pacelšanas hidrocilindri ir regulējami. Grābšanas augstumu regulē ar kloķi katram rotoram atsevišķi, izturīga skala palīdz precīzi iestatīt augstumu. Kardānvārpsta piedzen rotorus, katram rotoram ir savs berzes sajūgs, kas pasargā no pārslodzes. Patentētais bīdāmais savienojums ļauj mainīt grābšanas platumu no 9,8 līdz 12,5 metriem. Priekšējie rotori griežas par 25% ātrāk nekā aizmugurējie. Grābjamā masa tiek izsviesta plašā leņķī aizmugurējo rotoru priekšā, lai tie varētu izveidot precīzu, vienmērīgu vālu. Vāla veidošanas papildu plāksnes var iegādāties opcionāli.

Droši rotori

Salīdzinājumā ar iepriekšējām ražošanas sērijām, Krone ir uzlabojis rotoru slīpuma iestatīšanu. Tā kā TC 1250 izceļas ar vienkāršu aprīkojumu, tas ir pieejams tikai ar rotoru četrriteņu šasijām, kurām riteņi piestiprināti elastīgi.

Rotoru piekare dod iespēju piemēroties augsnes reljefam braukšanas virzienā un šķērsām tam, un lauka galos tā izpilda „Jet-Effekt”, kas liek rotoru nolaist vispirms aizmugurē un tad priekšpusē.

Vālotāja rotoru centrālie gultņi ir noslēgti un nepārtraukti ieeļļoti ar šķidru smērvielu.

Rotora stieņiem ir ieliekuma vieta, kurai jānovērš lielāki bojājumi, saskaroties ar svešķermeni, un jāatvieglo stieņu nomaiņa.

Patentētais bīdāmais savienojums rada iespēju regulēt grābšanas platumu.

TEHNISKIE DATI

Krone Swadro TC 1250

Uzkares kategorija II

Darba platums 9,8 – 2,5 m

Vāla platums 1,4 – 2,2 m

Transportēšanas platums 2,99 m

Transportēšanas augstums < 4 m

Garums 8,9 m

Masa 4900 kg

Rotora diametrs priekšā/aizmugurē 3,3/2,96 m

Grābekļu zaru turētāji

priekšā/aizmugurē 11/13

Hidraulikas pieslēgumi 1 x dw/1 x ew

Šasija 500/50-17

Nepieciešamā jauda 59 kW/80 ZS

Ražotāja dati

Kopsavilkums

Ar Swadro TC 1250 ir tikpat viegli strādāt, cik vienkārši tas ir aprīkots. Salīdzinoši mazā garuma dēļ (8,9 m) un šasijas pozīcijas dēļ ar to var viegli apgriezties. Jaunais trapeces veida galvenais rāmis stabilizē mašīnu un nodrošina labāku enerģijas plūsmu. Strādājot ar vālotāju, tas ir labi pārredzams, skatu neaizsedz rāmja un kronšteinu daļas. Rotori veic drošu, kārtīgu darbu.

Krone radījis vienkāršu, bet arī spēcīgu vālotāju TC 1250. Ja kāds meklē vālotāju ar lielāku darba platumu, tam jāskatās uz nopietnāku profesionālo tehniku ar apjomīgāku aprīkojumu, piemēram, Swadro TC 1370.

LIELAIS BRĀLIS: Swadro TC 1370

Swadro 1370 ir pēctecis modelim Swadro 1400 Plus. Tā darba platums ir no 10,8 līdz 13,7 m. Šis vālotājs ir iespaidīgāk aprīkots. Rotoru piekare un aprīkojums, tāpat kā TC 1250, sastāv no jau zināmiem komponentiem. Sērijveida aprīkojums ir apjomīgāks, pie kura pieskaitāma atsevišķa rotoru pacelšanas iespēja, slodzes jutīga hidrosistēma, ISOBUS, katram rotoram berzes sajūgs utt. Opciju sarakstā ir lodveida savienojums, kustīgs jūgstienis (vienmērīgai braukšanai un elastīgai traktora izvēlei), vairāki vadības termināļi vai vadības svira – arī pirms gada prezentētā CCI A3.

PROFI LATVIJA NR.28 (2021-7)





Jūs varētu interesēt arī


Testi

PROFI TESTS: Ford F-150 Raptor

PROFI TESTS: Ford F-150 Raptor

Motors no superauto un citi tehnoloģiski stiķi padara amerik...

Testi

Pikapa Ford F-150 tests

Pikapa Ford F-150 tests

Amerikāņu pikapu zvaigzne piestāj Latvijā. Šķiet, ka uz pali...

Testi

PROFI TESTS: 50 ZS traktoru salīdzinājums

PROFI TESTS: 50 ZS traktoru salīdzinājums

Šajā profi lielajā testā salīdzināti seši 50 ZS klases trakt...