Menu




Prezentēts 700 ZS Big Bud

Ziņas 27.03.2023   

Prezentēts 700 ZS Big Bud


Būvniecības izstādē ConExpo, kas šomēnes norisinājās ASV, Lasvegasā prezentēts pirmais jaunais Big Bud traktors pēdējo 40 gadu laikā.

Prototipu kopīgi izstrādājuši divi Ziemeļamerikas uzņēmumi – Big Equipment un Rome Agricultural and Construction Equipment un tie ir nepārprotami pieturējušies pie leģendārā Big Bud konstrukcijas.

Pirmais Big Bud bija 740 ZS gigants, kura tvertnē bija 2650 litri dīzeļdegvielas. Traktora masa ar 12 cilindru dīzeļdzinēju bija 33 975 kg. Kopumā no pagājušā gadsimta 70. līdz 90. gadiem tika saražoti tikai 500 eksemplāri.

Prototips ir aprīkots ar GoodYear LSW 710/65 R46 dubultajām riepām, lai gan būšot pieejamas dažādas riepas, tostarp Titan LSW 1100/45 R46 riepas. Tiek ziņots, ka uz rasējamā dēļa atrodas arī gumijas kāpurķēžu versija.

Big Bud 700 prototipa rāmis ir 57 mm biezs, un tiek uzskatīts, ka tas ir pasaulē lielākais traktors. Tas ir būvēts, izmantojot gatavus komponentus, un tajā ir apvienots Cat C18 (700 ZS) dzinējs ar 18 pakāpju transmisiju un tiltiem no 50 t riteņu iekrāvēja.

Fakts, ka jaunais traktors tiek prezentēts būvniecības izstādē, nevis lauksaimniecības izstādē, liecina, ka būvniecības nozare ir galvenā mērķauditorija. Tomēr šis traktors, visticamāk, patiks arī lielām Ziemeļamerikas saimniecībām, kas pielieto 20 līdz 30 m sējmašīnas.

Daži šova apmeklētāji uzskata, ka modernā noapaļotā kabīne klasiskā kvadrātveida dizainā nav labākais salikums, savukārt citi saka, ka tas ir tieši tāds, kādam ir jāizskatās traktoram – vienkāršam un izturīgam.

Prototipam vēl tiks veiktas daudzas izmaiņas un var paiet kāds laiks, līdz ražošanas modelis būs gatavs tirdzniecībai. Pagaidām kabīne ir aizgūta no Challenger MT900, kas gan nākotnē varot mainīties.

Abi partneri cer pirmajā gadā izgatavot sešus traktorus un pakāpeniski palielināt skaitu (atkarībā no Cat dzinēju, transmisiju un asu pieejamības). Iespējams, nākotnē varētu sekot Big Bud 700 gumijas kāpurķēžu versija, bet, visticamāk, pirmais būs mazāks 400 – 500 ZS riteņu modelis.

 





gallery image
gallery image
gallery image

Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Autonomā Krone un Lemken koncepta pilnveidojumi

Autonomā Krone un Lemken koncepta pilnveidojumi

Krone un Lemken kopīgi izstrādātajam autonomajam transportlī...

Ziņas

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl Agrartechnik GmbH prezentē savu jaunāko produktu – SZ...

Ziņas

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Uzņēmums New Holland pilnveidojis savu T8 Genesis traktoru 2...