Menu




Jauns piedāvājums oglekļa sertifikācijai Latvijā

Ziņas 22.03.2023   

Jauns piedāvājums oglekļa sertifikācijai Latvijā


Baltic Agro” kļuvusi par stratēģisko partneri CO2 sertifikācijas programmas autoriem “Agreena”, informē SIA “Baltic Agro” valdes loceklis Ainārs Upmanis.

Dānijas uzņēmums “Agreena”, ko dibinājušas divas labākās draudzenes, piedāvā risinājumu, lai palīdzētu lauksaimniekiem ilgtspējīgās oglekļa lauksaimniecības ceļā, pārdodot nopelnītos CO2 sertifikātus. CO2 sertifikāti tiek izsniegti, piemēram, par starpkultūru sēju un minimālās augsnes apstrādes vai tiešās sējas ieviešanu.

Salīdzinot ar Latvijas tirgū esošo piedāvājumu, “AgreenaCarbon” programmas pluss ir starptautiskā akreditācija un zemāks un precīzāks slieksnis sertifikātu uzskaitei,” atzīmē “Agreena” projekta koordinatore Latvijā Kristiāna Putniņa, uzsverot, ka “AgreenaCarbon” ir Eiropā izplatītākā oglekļa sertifikācijas programma.

AgreenaCarbon” programma ir sertificēta saskaņā ar ISO 14064-2 standartu. Pašlaik tiek veikta “Verra” akreditācija, kas lauksaimniekiem nodrošinās piekļuvi lielākajam potenciālo sertifikātu pircēju lokam.

Lauksaimniecības augsnes, kurām ir būtiska loma pārtikas nodrošināšanā pasaulē, vienlaikus ir nozīmīga oglekļa krātuve – ieviešot videi draudzīgas saimniekošanas metodes, mēs spējam pārvērst augsni par dabisku oglekļa piesaistītāju. Esam gatavi palīdzēt lauksaimniekiem apgūt un ieviest jaunās prakses,” skaidro A. Upmanis.

Pievienošanās mūsu augsnes oglekļa sertifikācijas programmai varētu nākotnē palielināt zemnieku saimniecību rentabilitātes rādītājus, jo samazināsies degvielas un darbaspēka izmaksas, uzlabosies augsnes kvalitāte, palielināsies bioloģiskā daudzveidība un ūdens noturības spēja, kā arī barības vielu saturs augsnē,” ieguvumus uzskaita “Agreena” komercdirektors Nīlss Vitrups.

Visi līgumi par oglekļa sertifikātu programmu tiks slēgti ar “Agreena”. Uzņēmuma sertifikācijas programmu un oglekļa sertifikātus pārbauda “Det Norske Veritas”. Uzņēmums sadarbojas ar lauksaimniekiem 17 Eiropas valstīs. Uzņemšana šā gada oglekļa uzkrāšanas programmā notiks līdz jūnijam.





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Autonomā Krone un Lemken koncepta pilnveidojumi

Autonomā Krone un Lemken koncepta pilnveidojumi

Krone un Lemken kopīgi izstrādātajam autonomajam transportlī...

Ziņas

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl Agrartechnik GmbH prezentē savu jaunāko produktu – SZ...

Ziņas

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Uzņēmums New Holland pilnveidojis savu T8 Genesis traktoru 2...