Menu




Toyota Corolla Cross pirmais brauciens – VIDEO

Video 06.03.2023   

Toyota Corolla Cross pirmais brauciens – VIDEO


Toyota nelielo krosoveru piedāvājumā jau ir Yaris Cross un C-HR, bet tagad uz otrā bāzes radīts lielāks un praktiskāks modelis Corolla Cross. Vizuāli saistības ar Corolla hečbeku gan ir maz, jo Corolla Cross ir tikpat liela kā divas paaudzes senāks RAV4. 

Aizmugurē vietas noteikti ir vairāk nekā C-HR, un beidzot var paskatīties arī pa logu. Corolla Cross sastopams tikai kā hibrīds, turklāt tikai jaudīgākajā formātā ar 2 litru benzīna dzinēju. Summārā jauda ir 197 ZS. Krosovers ir pirmā Toyota ar jauno 5. paaudzes hibrīdiekārtu, kam ir vieglāka un ietilpīgāka baterija.

8 sekundes līdz 100 km/h ir gluži pieklājīgs rādītājs automašīnai, kas acīmredzami projektēta apkārt bērnu ratiņiem. Bagāžnieka forma nepārprotami pakārtota tieši tiem. Savukārt degvielas patēriņš pilsētas satiksmē krītas tieši acu priekšā – no sākotnējiem 7,7 l/100 km uz 6,6 l/100 km un pat mazāk.

Tik vienkāršotas koncepcijas krosoveram, kā Corolla Cross, ir diezgan izsmalcināta daudzsviru piekare un pieklājīgs pilsētas džipa klīrenss. Sekojoši, tas arī brauc labāk nekā izskatās – maigi, nepiespiesti, bet pārliecinoši. Pateicoties netipiski lieliem spoguļiem, ar Corolla Cross nav grūti rīkoties pilsētas satiksmē. Toyota Corolla Cross ir četras dažādas komplektācijas, turklāt krosoveru var dabūt arī ar pilnpiedziņu, kas kombinācijā ar hibrīddzinēju šajā izmērā ir retums.

Dārgākajiem variantiem ir arī panorāmas jumts, papildus apgaismojums un citas ekstras izlepušajiem pilsētniekiem. Arī Toyota Corolla Cross cena joprojām uzskatāma par normālu – no 33 800 līdz 41 800 eiro, tātad arīdzan nosacīti pa vidu starp C-HR un RAV 4 hibrīdiem.

Sadarbībā ar Auto Ziņas





Jūs varētu interesēt arī


Video

Ford F-150 tests – VIDEO

Ford F-150 tests – VIDEO

Ford F-150 ir pikapu pikaps. Pateicoties panākumiem ASV un K...

Video

Lielais pikapu tests. Vai mūsdienu pikapi baidās darba?

Lielais pikapu tests. Vai mūsdienu pikapi baidās darba?

Jau vairākkārt esam pārliecinājušies, ka pikaps no izteikta...

Video

Ko Toyota un Lexus gatavo nākamajiem gadiem?

Ko Toyota un Lexus gatavo nākamajiem gadiem?

Toyota un Lexus Briselē iepazīstina ar zīmola nākotni.