Menu




Claas traktoriem 20 gadu jubileja

Ziņas 27.02.2023   

Claas traktoriem 20 gadu jubileja

Lemānas rūpnīcā izlaistajiem Claas traktoriem atzīmē divdesmit gadu jubileju – 2003. gada 23. februārī, Helmuts Klāss parakstīja līgumu par Renault Group koncernam piederošās traktoru nodaļas Renault Agriculture akciju kontrolpaketes pārņemšanu.

Kopš tā brīža Claas, kļūdams par pilna traktortehnikas klāsta pārstāvi, ir pakāpeniski nostiprinājis savu pozīciju starptautiskajā līmenī un ieguldījis līdzekļus efektivitātes un produktivitāti veicinošās inovācijās un līdz ar to arī mūsdienīgos ražošanas procesos.

Kad Claas bija iegādājies Renault Agriculture akciju kontrolpaketi un pēc tam 2008. gadā to pārņēmis pilnībā, tas no ražas novākšanas tehnikas speciālista kļuva par pilna traktorthnikas klāsta nodrošinātāju, savu produktu klāstu papildinot ar standarta un specializētiem traktoriem, kas lieliski papildināja Hārzevinkelā ražoto Xerion.

No 1. oktobra rūpnīca Lemānā sāka pāriet no Renault oranžās uz salātzaļo krāsu, un no 2003. gada 1. novembra visi jaunie modeļi un jaunajiem tirgiem paredzētie modeļi no montāžas līnijas nobrauca Claas korporatīvajās krāsās.

2003. gada beigās sākās arī darbs pie lielā Axion 800 izstrādes, un pēc nepilniem trim gadiem jaunais traktors tika iekļauts Claas pārdošanas programmā. Tas iezīmēja pirmo soli pakāpeniskajā Lemānas produktu portfeļa nomaiņā: laika gaitā Celtis, Ares un Atles tika pārdēvēti par Arion un Axion – tie ir produktu nosaukumi, kas ievadīja jaunu ēru.

Lemānā izlaistie Claas traktori ir bijuši arī rekordisti: piemēram, 2013. gadā DLG testēšanas centrs pēc lauksaimniecības tehnikas žurnāla profi pasūtījuma testēja 416 zirgspēku jaudīgo Axion 950, un tas uzrādīja vēl nebijušu 242 kW lielu vilkšanas jaudu, padarot to par pasaulē jaudīgāko sērijveida traktoru! DLG PowerMix testā šis traktors pārspēja visu iepriekš testēto traktoru vidējo rādītāju par 15,6% ar degvielas patēriņu tikai 249 g/kWh.

2019. gada pavasarī no Lemānas rūpnīcas izbrauca 150 tūkstošais Claas standarta konstrukcijas traktors, bet šogad, 20. jubilejas gadā, ir sagaidāms 200 tūkstošais. Šobrīd Claas Tractor Lemānā saražo vairāk nekā 60 dažādus modeļus ar jaudu no 75 līdz 445 ZS: sākot no vienkāršiem traktoriem, kas paredzēti tirgiem ar mazāk stingriem emisiju standartiem, piemēram, Āfrikai, līdz jaudīgajam Arion 400 ar galvenajiem noieta tirgiem Eiropā un visbeidzot ar augsto tehnoloģiju lielo traktoru Axion 900 Terra Trac pasaules tirgum. Šobrīd Lemānas rūpnīca eksportē traktorus uz 80 pasaules valstīm, tostarp, sākot ar 2019. gadu, arī uz Ziemeļameriku.





 





gallery image
gallery image
gallery image
gallery image

Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Pilnveidots Kuhn Optimer

Pilnveidots Kuhn Optimer

Jaunā Kuhn Optimer disku kultivatora 12,5 m versija izstrādā...

Ziņas

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas trešās paaudzes elektriskie iekrāvēji ir apr...

Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...