Menu




Pasaules čempionāts aršanā

Ziņas 26.09.2022   

Pasaules čempionāts aršanā


21. un 22. septembrī Īrijā norisinājās Pasaules čempionāts aršanā, kurā Latvijas pārstāvis Jānis Vaitkevics izcīnīja sesto vietu.

Sacensības notiek divās arklu kategorijās – parastajiem un maiņvērsējarkliem. Pirmajā dienā jāuzar rugaines lauciņš, bet otrā dienā zālājs. Katrā kategorijā tiek noteikti uzvarētāji gan zālājā, gan rugainē un arī kopvērtējumā. Jānis Vaitkevics startēja maiņvērsēju klasē. Rugainē viņš izcīnīja 4. vietu, bet zālājā ieņēma 7. vietu, kas kopvērtējumā deva 6. vietu.

Tas ir līdz šim labākais rezultāts, ko Latvijas arāji ir sasnieguši Pasaules aršanas čempionātā. Jāpiebilst, ka Jānis startēja ar īrētu arklu un traktoru, kuru sagādāja mūsu komandas treneris no Ziemeļīrijas Ronalds Koulters. Ronalds ir ļoti pieredzējis arājs un ir trenējis divkārtējo pasaules čempionu un vicečempionu aršanā.

Latvijas komandas vadītājs Aigars Lurinovičs stāsta: ”Pasaules čempionāts norisinājās paralēli ar Irijas čempionātu, kurā piedalījās 300 vietējo arāju. Bez tam notika aršanas sacensības vēsturiskajiem traktoriem un arī ar zirga vilktiem arkliem. Kopumā tas bija ļoti grandiozs pasākums, kura ietvaros norisinājās arī lauksaimniecības izstāde. Katru no dienām apmeklēja vairāk nekā 100 tūkstoši apmeklētāju. Vēl noteikti jāpiebilst, ka nākamgad oktobrī pasaules aršanas čempionāts notiks Latvijā.”

Latvijas delegācija: no labās Aigars Laurinovičs, Latvijas Arāju organizācijas valdes priekšsēdētājs, Jānis Vaitkevics, z/s ,,Mārtiņi'', Ronalds Koulters, treneris no Ziemeļīrijas.

Latvijas delegācija pie Pasaules sacensību norises vietas piemiņas zīmes Īrijā, pēc sacensību atklāšanas. Katrā vietā, kur notiek sacensības, rīkotājvalsts uzstāda šādu piemiņas zīmi.

 





gallery image

Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Autonomā Krone un Lemken koncepta pilnveidojumi

Autonomā Krone un Lemken koncepta pilnveidojumi

Krone un Lemken kopīgi izstrādātajam autonomajam transportlī...

Ziņas

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl Agrartechnik GmbH prezentē savu jaunāko produktu – SZ...

Ziņas

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Uzņēmums New Holland pilnveidojis savu T8 Genesis traktoru 2...