Menu




Terran autonomais smidzinātājs

Ziņas 23.03.2020   

Terran autonomais smidzinātājs


Argentīnas lauksaimniecības tehnikas izstādē Expoagro marta vidū tika prezentēts smidzinātājs Terran, kas ir ne tikai autonoms, bet arī ar elektrību darbināms.
Terran izstrādājis precīzās lauksaimniecības uzņēmums Plantium, kas atrodas Santafē, Buenosairesas ziemeļos, un tas tiek uzskatīts par pirmo valstī ražoto lauksaimniecības robotu.

Ražotājs apgalvo, ka šai pašgājējmašīnai ir desmit metru darba platums un ķīmisko vielu selektīva izmantošana ļauj ietaupīt līdz 90% smidzināmā šķīduma, bet 600 litru tvertnes pietiek, lai apstrādātu aptuveni 50 ha.
Tiek ziņots, ka baterijas nodrošina pietiekami daudz enerģijas astoņu stundu nepārtrauktai darbībai. Atkārtota uzlāde prasa 3 – 4 stundas.

Terran pārvietojas ar maksimālo ātrumu 18 km/h, izmantojot augšupielādētas maršruta un uzdevumu kartes.
Robots automātiski regulē smidzināšanas apturēšanu un sākšanu, kā arī maina plūsmas ātrumu un spiedienu, kā arī smidzināšanas pilienu lielumu un daudzumu. Plānots mašīnu aprīkot ar autonomo meteo staciju, lai reālā laikā iegūtu informāciju par vēja ātrumu, gaisa mitrumu un temperatūru.
Tas ļaus darba datoram automātiski mainīt parametrus atbilstoši visefektīvākajiem smidzināšanas nosacījumiem. Autonomo mašīnu nākotnē varētu aprīkot arī ar citiem darba agregātiem. Informācija par cenu vai pieejamību nav norādīta.





gallery image

Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Autonomā Krone un Lemken koncepta pilnveidojumi

Autonomā Krone un Lemken koncepta pilnveidojumi

Krone un Lemken kopīgi izstrādātajam autonomajam transportlī...

Ziņas

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl Agrartechnik GmbH prezentē savu jaunāko produktu – SZ...

Ziņas

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Uzņēmums New Holland pilnveidojis savu T8 Genesis traktoru 2...