Menu




John Deere testē elektrotraktoru – robotu

Ziņas 07.04.2022   

John Deere testē elektrotraktoru – robotu

Publicēts John Deere video, kurā redzams pilnībā elektriskā ar akumulatoru darbināmā autonomā traktora prototipa SESAM2 tests. Šī ir SESAM (Sustainable Energy Supply for Agricultural Machinery) koncepcijas projekta tālākā attīstība. Pirmo reizi SESAM tika demonstrēta izstādē SIMA 2017.

Eiropā izstrādātā un testētā koncepcija, ko varēja apskatīt Francijas izstādē, faktiski bija 6R šasijas makets, kur dīzeļdzinējs nomainīts pret 130 kWh akumulatoru. Viena SESAM koncepcijas akumulatora darbs ilga līdz četrām stundām tipiskā jauktā režīmā, un toreiz tika uzsvērts, ka nepieciešami efektīvāki vai lielāki akumulatori, lai elektrotraktors varētu nostrādāt visu dienu.

SESAM2 prototips, kas izveidots tā paša Vācijas Gridcon 2 projekta ietvaros, lai samazinātu lauksaimniecības tehnikas emisijas līdz nullei, ne tikai izskatās savādāk, bet tam ir arī daudz lielāks 1000 kWh akumulators. Elektrotraktora 500 kW tiek izmantoti pilnībā elektriskajam spēka agregātam, savukārt 1000 kW ir pieejami ārējo mašīnu darbināšanai. Šai papildu jaudai vajadzētu ļaut SESAM2 ar pilnu akumulatoru darboties līdz 10 stundām ar 80% dzinēja slodzi.

Tāpat kā sākotnējā koncepcija, kas tika demonstrēta Francijas izstādē, arī SESAM2 balstās uz 6R modeļa rāmja. Akumulators acīmredzot ir iebūvēts visā traktora garumā, kas tagad sver aptuveni 18 tonnas.

Noņemama kabīne un bezvadu sakari ļauj traktoru vadīt manuāli vai automātiski – ar kabīni vai bez tās. Lauka galā kabīni var nolaist, ļaujot operatoram sekot līdzi traktoram un vajadzības gadījumā veikt regulēšanu. Tas nav tik neefektīvi, kā varētu izklausīties, jo SESAM2 ir paredzēts darbam vairāku traktoru grupā, ļaujot vienam operatoram uzraudzīt un vadīt vairākas mašīnas, kas strādā vienā laukā.





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Pilnveidots Kuhn Optimer

Pilnveidots Kuhn Optimer

Jaunā Kuhn Optimer disku kultivatora 12,5 m versija izstrādā...

Ziņas

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas trešās paaudzes elektriskie iekrāvēji ir apr...

Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...