Menu




Fiat jaunais komercauto Scudo

Ziņas 04.04.2022   

Fiat jaunais komercauto Scudo


Jaunais Scudo, kas maijā debitēs Latvijas tirgū un būs nopērkams Autobrava auto salonā, ir jau otrais Fiat Professional komerctransports, kas pieejams gan ar dīzeļdzinēju, gan elektrisko piedziņu.

Radīt elektrisko Scudo modeli bija svarīgs solis Fiat zīmola virzībai uz elektrifikāciju, kas ne tikai paplašina uzņēmuma piedāvāto elektrisko automobiļu klāstu, bet arī palīdz sasniegt ilgtspējības mērķus,” norāda Fiat Professional pārstāvis Latvijā Uvis Braunfelds.

Scudo spēj apmierināt privāto un dažādu biznesa klientu vajadzības. Sākot ar maziem un vidēja izmēra uzņēmumiem, līdz tādiem, kas pārvalda plašu komerctransporta autoparku un pievērš uzmanību ilgstspējīgiem mobilitātes risinājumiem," skaidro Braunfelds un piemin, ka: "Scudo komerciālos automobiļus iespējams pielāgot atbilstoši dažādām vēlmēm un uzņēmuma specifikai, kravas nodalījumā uzstādot papildu aprīkojumu – saldētavas, iekraušanas iekārtas un īpašus plauktus."

Ražotājs uzsver, ka elektriskais Scudo spēj nobraukt līdz pat 330 kilometriem (balstoties uz WLTP testu). Jauno Fiat Professional modeli klienti var izvēlēties ar divām modifikācijām – 50 vai 75 kWh akumulatoru. Akumulatoru ar 75 kWh līdz 80% iespējams uzlādēt vien 45 minūtēs.

Jaunais Scudo būs pieejams arī ar dīzeļdzinēju, kas aprīkots ar mehānisko vai automātisko ātrumkārbu. Klientiem būs iespējams izvēlēties no vairākiem dīzeļdzinēju veidiem – pieejams 102 vai 120 ZS 1,5 litru dzinējs ar 6 pārnesumu manuālo ātrumkārbu, 145 ZS 2,0 litru dzinējs ar 6 pārnesumu manuālo vai automātisko ātrumkārbu, kā arī 177 ZS dzinējs ar 8 pārnesumu automātisko ātrumkārbu.

Scudo būs pieejams dažādos garumos. Standarta Scudo garums ir 5 metri, Maxi versijas 5,3 metri, bet pilsētai pielāgotā S versija ir 4,6 metrus gara. Šo modeļu potenciālā kravnesība sasniegs 1,3 tonnas.

Visu modeļu kabīnes veidotas uz Moduwork sistēmas bāzes, kas ļauj pasažieru sēdekli mainīt pēc nepieciešamības, lai pārveidotu to par darba staciju vai palielinātu kravas nodalījumu līdz 4 metru garumam (Maxi versijā), bet ietilpību palielinātu no 0,5 m3 līdz 6,6 m3.

Jāpiebilst, ka Scudo papildina jau labi zināmo uz šā komercauto bāzēto modeļu klāstu, kas pieejami arī zīmolu Peugeot/Citroen, Opel un Toyota piedāvājumā.

Jaunais Scudo Latvijā debitēs maijā, un tā cena sāksies no 29 990 eiro.

 





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Autonomā Krone un Lemken koncepta pilnveidojumi

Autonomā Krone un Lemken koncepta pilnveidojumi

Krone un Lemken kopīgi izstrādātajam autonomajam transportlī...

Ziņas

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl Agrartechnik GmbH prezentē savu jaunāko produktu – SZ...

Ziņas

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Uzņēmums New Holland pilnveidojis savu T8 Genesis traktoru 2...