Menu




Section Control 96 – vēl lielākai Valtra precizitātei

Ziņas 25.03.2022   

Section Control 96 – vēl lielākai Valtra precizitātei

Somijas uzņēmums Valtra saviem traktoru lietotājiem ir sagatavojis bezmaksas atjauninājumu, lai uzlabotu precīzās lauksaimniecības funkcijas.

Precīzā lauksaimniecība kļūs vēl precīzāka, kad Valtra klientiem būs pieejama Section Control 96 ar Multiboom funkciju. Sekciju vadības automatizācija jau iepriekš ir spējusi sadalīt ar ISOBUS saderīgus miglotāju stieņus, piemēram, 24 vai 36 sekcijās. Salīdzinājumam, jaunā Section Control 96 var sadalīt strēli 96 dažādās sekcijās, un Multiboom funkcija ļauj pilnībā automātiski kontrolēt līdz pat trim dažādām daļām vienlaikus.

Piemēram, pirmo sēklu padeves sistēmu var izmantot mēslojuma izkliedēšanai, otro sēklām, bet trešo starta mēslojumam vai sīksēklām. “Atkarībā no agregāta sēklu un mēslojuma tvertnes bieži tiek sadalītas divās vai vairākās daļās. Jaunā Multiboom 96 sekciju vadība var kontrolēt katru no šiem nodalījumiem un padevējiem ar precizitāti līdz centimetram,” stāsta Johans Grotels, Valtra produktu speciālists.

Jaunā funkcija ir ideāli piemērota, lai kontrolētu ar ISOBUS saderīgus agregātus: sējmašīnas, smidzinātājus, izkliedētājus un rindu kultivatorus. Piemēram, sadalot 24 metrus platus miglošanas stieņus sekcijās ar 25 centimetru intervālu, tiek izveidotas pat 96 neatkarīgi vadāmas sekcijas. Mašīnai var būt sekcijas, ko kontrolē atsevišķi padevēji vienā, divās vai trīs rindās pēc kārtas. Alternatīvi, viens agregāts var atrasties traktora priekšā, bet otrs – aizmugurē. Tā kā agregātu platums nepārtraukti palielinās, arvien biežāk ir nepieciešams precīzi darbināt ISOBUS agregātus. Jo neregulārākas formas lauki, jo lielāks ieguvums.

“Valtra Section Control ir viegli vadāms ar SmartTouch skārienekrānu. Jaunās versijas saskarne ir līdzīga vecajai, tikai ar palielinātu sadaļu skaitu. Traktoram jābūt Valtra Guide automātiskajai vadībai un ISOBUS agregāta vadībai,” piebilst Grotels.

Section Control palīdz lauksaimniekiem labāk izmantot savus laukus, novēršot pārklāšanos un tukšumus. Tajā pašā laikā tas ietaupa laiku, darbaspēku un degvielu, kā arī uzlabo ražas kvalitāti un kvantitāti. Section Control var ietaupīt vismaz 5% no izmaksām (sēklām, mēslošanas līdzekļiem un augu aizsardzības līdzekļiem).

Lauksaimnieki ar piektās un ceturtās paaudzes Valtra traktoriem, kas jau izmanto Valtra Section Control 36, varēs viegli un bez maksas piekļūt jaunajām funkcijām, kad traktora programmatūra tiks atjaunināta nākamās plānotās apkopes laikā. Savukārt tie, kas izmanto Section Control 24, varēs iegādāties atjauninājumu. Jauninājums ir pieejams visiem Valtra piektās paaudzes traktoriem, bet ceturtajai paaudzei būs pieejams vēlāk šogad.





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Pilnveidots Kuhn Optimer

Pilnveidots Kuhn Optimer

Jaunā Kuhn Optimer disku kultivatora 12,5 m versija izstrādā...

Ziņas

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas trešās paaudzes elektriskie iekrāvēji ir apr...

Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...