Menu




AGCO apgrozījums sasniedzis 11 miljardus

Ziņas 14.02.2022   

AGCO apgrozījums sasniedzis 11 miljardus

Pieaugošais globālais pieprasījums pēc traktoriem un lauksaimniecības tehnikas atspoguļojās arī AGCO (Fendt, Massey Ferguson un Valtra) koncerna pagājušā gada rādītājos. 2021. gads noslēdzās ar rekordlielu neto apgrozījumu aptuveni 11,1 miljardu ASV dolāru apmērā.

Iepriekšējais augstākais rādītājs bija 10,8 miljardi ASV dolāru 2013. gadā. Lauvas tiesa no pagājušā gada ieņēmumiem, kas bija par piektdaļu lielāki nekā 2020. gadā, tika gūta Eiropas un Tuvo Austrumu reģionos, kur neto apgrozījums pieauga par 13%, līdz 6,2 miljardiem ASV dolāru. Eiropas izaugsmi veicināja pieaugošais traktoru, kombainu un rezerves daļu pārdošanas apjoms.

"Tirgus pieprasījums uzlabojās visos lielākajos Rietumeiropas tirgos, ar visspēcīgāko izaugsmi Itālijā, Somijā un Apvienotajā Karalistē," komentē AGCO vadītājs Ēriks Hansotia. "Labi ienākumu līmeņi laukkopjiem, kā arī piena un lopkopības saimniecībām 2021. gadā veicināja pieaugošo pieprasījumu pēc mašīnām."

Lielās un vidējās klases traktoru, kā arī Precision Planting produktu pārdošanas apjoma pieaugums noteica neto pārdošanas apjoma pieaugumu Ziemeļamerikā par 20%, līdz 2,6 miljardiem ASV dolāru, bet apgrozījums Dienvidamerikā palielinājās par gandrīz 50%, līdz 1,3 miljardiem ASV dolāru.

Hansotia kungs piebilda, ka uzņēmums esot pārsniedzis pārdošanas mērķus, neskatoties uz ievērojamām piegādes ķēžu problēmām, kuras viņaprāt vēl turpināsies visu šo gadu. Paredzams, ka 2022. gadā nozares pieprasījums Rietumeiropā būs nemainīgs vai nedaudz augstāks, salīdzinot ar 2021. gadu, un uzņēmums uzskata, ka labvēlīgās preču cenas Ziemeļamerikā turpinās stimulēt pieprasījumu pēc jauniem traktoriem un mašīnām.

Paredzams, ka šogad kopējais pārdošanas apjoms palielināsies un AGCO prognozē, ka neto apgrozījums būs aptuveni 12,3 miljardu ASV dolāru apmērā.





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Pilnveidots Kuhn Optimer

Pilnveidots Kuhn Optimer

Jaunā Kuhn Optimer disku kultivatora 12,5 m versija izstrādā...

Ziņas

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas trešās paaudzes elektriskie iekrāvēji ir apr...

Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...