Menu




Kravas elektromobilis Scarab

Ziņas 18.01.2022   

Kravas elektromobilis Scarab

Lauksaimniekiem un mežsaimniekiem paredzētā elektriskā kravas transportlīdzekļa EMotive projekts tuvojas noslēgumam.

Lielbritānijā, Devonā bāzētais uzņēmums EMotive ir uzsācis 200 000 eiro vērtu Crowdcube investīciju kampaņu, lai izveidotu nulles emisiju elektriskā transportlīdzekļa Scarab prototipu tālākai ražošanai saskaņā ar licenci.

Transportlīdzekli var aprīkot gan ar priekšējo, gan aizmugurējo uzkari un jūgvārpstu. Platformas kravnesība ir 4 līdz 6 t. Elektriskais transportlīdzeklis ir aprakstīts kā videi draudzīga Mercedes-Benz Unimog alternatīva dažādam pielietojumam, tostarp mežsaimniecības un lauksaimniecības darbiem, un to paredzēts būvēt uz pēc pasūtījuma izgatavotas komerciālas šasijas.

Elektriskā spēka agregāta koncepcija ietver uzlabotu griezes momenta kontroli, inteliģentu jaudas sadali, telemātiku un autonomas vadības iespējas. Transportlīdzeklim var būt divu, četru vai sešu riteņu elektriskā piedziņa.

Pēc ražotāja teiktā, mašīna būšot pieejama ar dažādu jaudu, bet bāzes transportlīdzekļa jauda ir 668 kW (895 ZS). Barošanu nodrošina akumulatoru bloks. Ražotājs vēl neatklāj visus tehniskos raksturlielumus, taču paredzams, ka izvēles aprīkojuma sarakstam tiks pievienota arī ūdeņraža elementu komponente, kas palielinās nobraukto attālumu un uzlādēs akumulatorus.

Uzņēmums jau investējis divus miljonus eiro reāla prototipa izstrādē. Tiek solīts, ka pirmsražošanas modelis būs gatavs un tiks pārbaudīts tuvāko pāris mēnešu laikā. Paredzams, ka komerciālā projekta partneri izmantos šo tehnoloģiju, lai ražotu savas elektriskās mašīnas saskaņā ar licenci.

Projekta iniciatori jau esot saņēmuši pieprasījumus no potenciālajiem ražotājiem Islandē un Tuvajos Austrumos. Demonstrācijas klientiem paredzētas 2022. gada otrajā un trešajā ceturksnī, bet plānotais sērijveida ražošanas sākums ir 2023. gada otrajā ceturksnī.

 





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...

Ziņas

Iznācis žurnāla PROFI LATVIJA jaunais numurs!

Iznācis žurnāla PROFI LATVIJA jaunais numurs!

Šajā profi Latvija žurnālā, kā jau ierasts, piedāvājam visda...

Ziņas

Väderstad piedāvā lielākas ietilpības BioDrill

Väderstad piedāvā lielākas ietilpības BioDrill

Väderstad palielinājis sīksēklu sējmašīnas BioDrill tvertnes...