Menu




Steyr hibrīda piedziņas koncepcija

Ziņas 14.01.2022   

Steyr hibrīda piedziņas koncepcija


Izstādē Agritechnica 2019 Steyr demonstrēja savu dīzeļa hibrīda traktora konceptu. Februārī plānotajā, bet diemžēl atceltajā izstādē Austrijas traktoru ražotājs bija plānojis vēl vienas hibrīda spēka piedziņas koncepcijas prezentāciju.

Steyr uz Hanoveri neplānoja vest pilnu traktoru, bet gan maketu lai parādītu, kā tas darbojas. Tagad, kad Agritechnica 2022 ir atcelta, var paiet ilgāks laiks, līdz parādīsies tehniskas detaļas, taču varam atklāt, ka tā ir sākotnējā Konzept traktora attīstība.

FPT bloks nav tieši savienots ar ģeneratoru, kā tas bija Agritechnica 2019 prezentētajam Konzept. Tas atšķiras arī ar to, ka elektrība tiek izmantota tradicionālākai transmisijai (nav riteņu elektromotoru). Tehnoloģiju varētu izmantot ar CVT, taču Steyr šo koncepciju būtu rādījis Hanoverē ar dubultā sajūga transmisiju.

Šādas transmisijas projektēšana ir izaicinājums pētniecības un attīstības departamentiem. Steyr šajā konkrētajā koncepcijā izmanto elektrību, lai izlīdzinātu jaudas padevi, ne vienmēr paļaujoties uz dzinēja īpašībām. Tas nozīmē, ka vairs nav nepieciešams pārkonfigurēt traktoram paredzēto transmisiju, lai tā būtu piemērota lielākai veiktspējai.

Viens no 2019. gada Agritechnica izstādes spilgtākajiem eksponātiem Steyr Konzept bija aprīkots ar dīzeļa elektrisko FTP hibrīdu, lai nodrošinātu jaudu atsevišķiem riteņu motoriem ar pieejamo maksimālo jaudu līdz 250 kW.

"Mūsu izstrādātā koncepcija ļauj apiet transmisiju un nodrošināt elektrisko jaudas palielinājumu gala piedziņām un palielināt kopējo traktora veiktspēju vai, piemēram, piegādāt jaudu elektrificētam agregātam. Nav tīra elektriskā režīma, tehnoloģija vienkārši papildina transmisiju," saka Pīters Frīss, Steyr Europe komercdirektors.

Austrijas traktoru ražotājs uzsver, ka hibrīda piedziņa pati par sevi nenonāks ražošanā, taču nebūtu pārsteigums ieraudzīt kaut ko līdzīgu vai nedaudz atšķirīgu nākotnes Steyr traktorā.

Šī koncepcija ir viena no daudzajām, ko DLG (Vācijas Lauksaimniecības biedrība) iekļāvusi Agrifuture balvu sarakstā, kas ir jauna Agritechnica iniciatīva. Digitālā balvas pasniegšanas ceremonija notiks 15. februārī.





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Autonomā Krone un Lemken koncepta pilnveidojumi

Autonomā Krone un Lemken koncepta pilnveidojumi

Krone un Lemken kopīgi izstrādātajam autonomajam transportlī...

Ziņas

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl Agrartechnik GmbH prezentē savu jaunāko produktu – SZ...

Ziņas

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Uzņēmums New Holland pilnveidojis savu T8 Genesis traktoru 2...