Menu




Tehnikas ražotājiem labs gads

Ziņas 03.01.2022   

Tehnikas ražotājiem labs gads

Mašīnbūves nozares asociācija VDMA ziņo, ka traktoru un lauksaimniecības tehnikas pārdošanas apjomi Vācijā 2021. gadā ir pieauguši par 14,0%, pirmo reizi pārsniedzot 10 miljardus eiro. Eiropas un pasaules līmenī nozare uzrāda līdzīgi augstus izaugsmes tempus.

Frankfurtē bāzētās organizācijas rīkotājdirektors Bernds Šērers uzskata, ka pašreizējais uzplaukums balstās uz diviem galvenajiem pīlāriem: "Pirmais ir nozares spēcīgais inovācijas impulss. Otrais ir lieliskas ražotāju cenas, kas rada labu stimulu lauksaimniekiem."

Nesen veiktā Eiropas lauksaimniecības tehnikas nozares augstākā līmeņa vadītāju aptauja liecina, ka pašreizējais uzplaukums, kas attiecas uz gandrīz visiem pasaules tirgiem, turpināsies.

“Rūpnīcas strādā ar pilnu jaudu un pasūtījumu apjoms nozarē šobrīd atbilst gandrīz sešu mēnešu ražošanas periodam,” piebilst Šērers.

Vienīgais nozīmīgais izņēmums ir Ķīna. Tomēr analītiķi sagaida, ka 2022. gadā, īpaši Austrumāzijā, būs spēcīga izaugsme visa gada garumā. VDMA sagaida, ka izaugsmes tendence turpināsies arī lielākajos lauksaimniecības tehnikas tirgos ASV, Japānā un Eiropā.

Kā galvenie izaicinājumi tiek minēti globālo piegādes ķēžu vājās vietas komponentu sektorā un augošās izejvielu izmaksas.





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Amazone Precea klāstu papildina 6 m versija

Amazone Precea klāstu papildina 6 m versija

Amazone Precea piekabināmo precīzās sējas pneimatisko sējmaš...

Ziņas

John Deere jaunās H sērijas mežizstrādes mašīnas

John Deere jaunās H sērijas mežizstrādes mašīnas

Pagājušajā nedēļā Somijā norisinājās John Deere H sērijas ha...

Ziņas

Pilnveidots Kuhn Optimer

Pilnveidots Kuhn Optimer

Jaunā Kuhn Optimer disku kultivatora 12,5 m versija izstrādā...