Menu




Väderstad iepazīstina ar jaunu sējmašīnu Proceed

Ziņas 10.12.2021   

Väderstad iepazīstina ar jaunu sējmašīnu Proceed

Augsnes sagatavošanas agregātu un sējas tehnoloģiju ražotājs Väderstad iepazīstina ar Proceed, kas pēc paša ražotāja teiktā ir jaunums sējmašīnu kategorijā — viena sējmašīna uzlabo ražas potenciālu visam kultūraugu klāstam, piemēram, kviešiem, miežiem, rapsim, cukurbietēm, zirņiem, kukurūzai, saulespuķēm un daudzām citām.

Uzņēmumā Väderstad ražojam aprīkojumu, kas ļauj mūsu klientiem atrasties modernās lauksaimniecības priekšgalā. Mēs izstrādājam jaunas metodes un laiku pa laikam nosakām pilnīgi jaunus standartus. Proceed ir viens no tiem milzu soļiem, kas netiek bieži sperti lauksaimniecības tehnikas nozarē, bet, kad tas notiek, tas daudz ko maina, saka Matiass Hovnerts, Väderstad vecākais pārdošanas un mārketinga viceprezidents, un turpina:

Väderstad Proceed var iestrādāt pašu mazāko sēklu perfektā dziļumā ar milimetra precizitāti, nodrošinot ievērojamus uzlabojumus tādās jomās kā ražas līmenis, vajadzība veikt augsnes apstrādi, ķīmiskā apstrāde un mēslojuma izmantošana.

Lauka izmēģinājumi liecina, ka, salīdzinot ar modernajām sējmašīnām, Proceed var samazināt vajadzīgo kviešu sēklu daudzumu uz pusi, saglabājot nemainīgu ražas līmeni. Svarīgi, ka kultūraugi ir spēcīgāki un ļoti vienmērīgi visos augšanas posmos.

Proceed sper milzu soli nākotnē salīdzinājumā ar pašreizējām sējas tehnoloģijām. Tam ir lieliska dziļuma precizitāte, precizitāte rindā, precizitāte rindas galā, kā arī sēklas gultnes optimizācija. Rezultāts ir ātra, vienmērīga dīgšana un dzīvotspējīga augu populācija, kur katram augam ir nodrošināti apstākļi pilnīgai augšanas potenciāla izmantošanai, saka Lars Tīlens, Väderstad Biznesa attīstības nodaļas produktu vadības direktors.

Dažus mēnešus pēc sēšanas ziemas kviešu izmēģinājumi ar sēklas devu 150 sēklas/m2 rāda 102% palielinājumu augu biomasai, 72% — sakņu biomasai un par 62% vairāk atvašu uz augu salīdzinājumā ar modernas sējmašīnas veikumu.

Sējot labību, Proceed rindstarpu platums ir 225 vai 250 mm. Ar vieglu konfigurācijas un ātru sēklas disku maiņu sējmašīnu var pārslēgt uz 450 vai 500 mm rindstarpu platumu tādiem kultūraugiem kā cukurbietes vai rapsis, un tad vēlreiz pārslēgt, lai sētu kukurūzu, saulespuķes vai kokvilnu ar 750 mm rindstarpu platumu. Visas kultūras tiek sētas ar izcilu precizitāti, maksimāli nodrošinot ražas potenciālu katrai sēklai.

Proceed idejas pamatā ir īpašās precizitātes rindu ierīces. Pirms sēklas iestrādes augsnē atsevišķi pirmssējas riteņi pieveļ lauku, lai nodrošinātu vienādus apstākļus visām sēklām. Pirmssējas riteņi ir atsevišķi montēti, izmantojot hidraulisku lejupvērstu spēku, kas nodrošina izcilu darba rezultātu.

Kad sēklas no centrālās tvertnes sasniedz rindu ierīces, unikālās Väderstad PowerShoot sēklas atdalīšanas sistēmas adaptētā versija uzņemas pilnu kontroli pār katru sēklu tās ceļā līdz augsnei. Kad sēkla pamet īso sējvadu, to uztver piespiedējritenis. Tas nodrošina optimālu sēklas kontaktu ar augsni izvēlētajā dziļumā visā darba platumā, saka Lars Tīlens, Biznesa attīstības nodaļas produktu vadības direktors.

Lai nodrošinātu vadītājam pilnīgu kontroli pār darbu, katra rindu ierīce tiek elektriski vadīta, izmantojot Väderstad E-Control vadības sistēmu, kas darbojas, izmantojot iPad. Pieejamās funkcijas ir atsevišķu rindu atslēgšana un mainīga izsējas deva, dinamiska sliedēšana, individuāla kalibrēšana, kā arī precizitātes uzraudzīšana un kontrole reāllaikā. Tā ir tehniska inovācija graudaugu sēšanas jomā.

Väderstad Proceed pirmoreiz būs iespējams apskatīt starptautiskajā izstādē Agritechnica 2022 Hannoverē, Vācijā.





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Amazone Precea klāstu papildina 6 m versija

Amazone Precea klāstu papildina 6 m versija

Amazone Precea piekabināmo precīzās sējas pneimatisko sējmaš...

Ziņas

John Deere jaunās H sērijas mežizstrādes mašīnas

John Deere jaunās H sērijas mežizstrādes mašīnas

Pagājušajā nedēļā Somijā norisinājās John Deere H sērijas ha...

Ziņas

Pilnveidots Kuhn Optimer

Pilnveidots Kuhn Optimer

Jaunā Kuhn Optimer disku kultivatora 12,5 m versija izstrādā...