Menu




Zelta medaļa vienota augkopības moduļa koncepcijai

Ziņas 08.12.2021   

Zelta medaļa vienota augkopības moduļa koncepcijai

Gaidāmajā Agritechnica 2022 izstādē tradicionālās DLG inovāciju balvas zelta medaļa tiks pasniegta Vācijas uzņēmumu Nexat un Kalverkamp izstrādātajai vienota augkopības moduļa koncepcijai, ko var izmantot visiem darbiem, tostarp kultivēšanai, sēšanai, miglošanai un ražas novākšanai.

Nexat (Next generation agricultural technology – nākamās paaudzes lauksaimniecības tehnoloģija) sistēma šajā gadījumā ir daļēji autonoma un elektriski darbināma mašīna ar darba platumu 6 – 24 m. Jaunā augkopības sistēma nodrošina pilnvērtīgu Controlled Traffic Farming (CTF) izmantošanu un ir sagatavota pilnīgai autonomizācijai. Tai ir 270 grādos rotējoša kabīne, kas vairāk paredzēta darba procesa uzraudzībai un ļauj transportlīdzekli manuāli vadīt pa ceļu.

Nākotnē plānots ūdeņraža dzinējs,  ​​bet pagaidām aparāts ir aprīkots ar diviem dīzeļdzinējiem (kopējā jauda 545 ZS/400 kW), kas piedzen ģeneratorus. Ģeneratoru radītā elektrība darbina četras gumijas kāpurķēdes, kuras transportēšanas režīmā pagriežas par 90 grādiem.

Nexat sadarbojas ar vairākiem lauksaimniecības tehnikas ražotājiem, kuru agregāti tiek izmantoti konceptuālās mašīnas aprīkojumam. Piemēram, vienā no variantiem Nexat aprīkots ar 70 m Dammann smidzinātāju.

Savukārt aprīkojumā ar NexCo ražas novākšanas kombaina moduli tiek apgalvots, ka mašīna sasniedz 130 – 200 t/h caurlaidspēju. Koncepcijā tiek izmantots 5,8 m garš dubultais aksiālais rotors, kas uzstādīts šķērsām braukšanas virzienam. Pļaušanas platums ir 14 m. 32 m³ graudu tvertne būs pietiekami liela lielākajai daļai lauku, ļaujot izkraut saturu lauka galos. Izkraušana ar ātrumu 600 l/sek, process aizņem apmēram vienu minūti.

Väderstad arī ir iesaistīts projektā. Zviedrijas ražotājs piedāvās savas mašīnas kā Nexat moduļus.

 





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Amazone Precea klāstu papildina 6 m versija

Amazone Precea klāstu papildina 6 m versija

Amazone Precea piekabināmo precīzās sējas pneimatisko sējmaš...

Ziņas

John Deere jaunās H sērijas mežizstrādes mašīnas

John Deere jaunās H sērijas mežizstrādes mašīnas

Pagājušajā nedēļā Somijā norisinājās John Deere H sērijas ha...

Ziņas

Pilnveidots Kuhn Optimer

Pilnveidots Kuhn Optimer

Jaunā Kuhn Optimer disku kultivatora 12,5 m versija izstrādā...