Menu




Agrifac Condor ar punktveida izsmidzināšanu

Ziņas 02.11.2021   

Agrifac Condor ar punktveida izsmidzināšanu

Pašgājējsmidzinātājiem Agrifac Condor un Endurance tagad ir pieejama punktveida izsmidzināšanas tehnoloģija Weed-It, ko izstrādājis vēl viens Nīderlandes uzņēmums Rometron.

Ražotājs apgalvo, ka Weed-It, kas tiek piedāvāta kopā ar esošajām DynamicDosePlus un AiCPlus sistēmām, samazina ķīmisko vielu patēriņu līdz pat 90%. Weed-It tehnoloģija darbojas bez kamerām – dzīvo augu hlorofils nelielā daudzumā izstaro infrasarkano starojumu. Tā ir reakcija uz gaismu, ko izstaro uz strēles uzstādītie Weed-It sensori. To dēvē par fluorescenci – sensori atšķir augošas nezāles no atmirušajām augu atliekām un augsnes. Ražotājs apgalvo, ka šī tehnoloģija atklāj visas nezāles pat samērā lielos ātrumos, un tā darbojas arī tumsā.

Weed-It tehnoloģija tika izstrādāta Vāgeningenas Universitātē 1997. gadā, bet Rometron to laida klajā 1999. gadā. Šo tehnoloģiju var izmantot visiem piekabināmiem un pašgājējiem smidzinātājiem ar darba platumu līdz 36 m un tā ir populāra Austrālijā, Kanādā un Ziemeļamerikā. Pirmie Agrifac miglotāji ar Weed-It tehnoloģiju jau ir piegādāti klientiem Austrālijā un Eiropā.

 





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Pilnveidots Kuhn Optimer

Pilnveidots Kuhn Optimer

Jaunā Kuhn Optimer disku kultivatora 12,5 m versija izstrādā...

Ziņas

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas trešās paaudzes elektriskie iekrāvēji ir apr...

Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...