Menu




Autonomo traktoru demonstrācija

Ziņas 17.09.2021   

Autonomo traktoru demonstrācija

Ziemeļamerikas uzņēmums Raven Industries šomēnes ASV notikušajā izstādē Farm Progress Show demonstrēja sistēmu, kas ļauj parastus Case IH Magnum un New Holland T8 traktorus pārveidot par autonomām mašīnām bez vadītāja.

Autonomās braukšanas sistēma OmniDrive ļauj kombainu operatoriem kontrolēt un vadīt traktoru bez vadītāja, lai sinhronizētos ar kombainu un gaitā izbērtu graudu bunkuru, bet pēc tam atgrieztu traktoru iepriekš noteiktā izkraušanas vietā.

Uzmontējamā tehnoloģija sākotnēji bija pieejama tikai kā pēcpārdošanas risinājums John Deere 8R traktoriem (Powershift un IVT modeļiem no 2010. gada līdz pašreizējam klāstam). Tas, ka tehnoloģija tagad ir saderīga ar Case IH Magnum un New Holland T8 nav pārsteidzoši, ņemot vērā, ka CNH Industrial, kas ir Case IH un New Holland mātes uzņēmums, šī gada jūnijā noslēdza līgumu par Raven Industries iegādi. Paredzams, ka darījums tiks pabeigts līdz gada beigām.

Šim gadam plānotās pirmās 75 OmniDrive sistēmas pašlaik ir pieejamas savienojumam darbā ar graudu pārkraušanas piekabēm un kukurūzas piekabēm. Nākotnē šīs autonomās sistēmas būs pieejamas arī citiem traktoriem, tāpat Raven sadarbojas ar OEM partneriem, lai izstrādātu autonomus risinājumus jaunām mašīnām. Koncepcija jau ir veiksmīgi pārbaudīta ar cukurbiešu kombainiem.

Interesanti, kad šo autonomās vadības tehnoloģiju CNH koncerns atvedīs uz Eiropu.

 





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...

Ziņas

Iznācis žurnāla PROFI LATVIJA jaunais numurs!

Iznācis žurnāla PROFI LATVIJA jaunais numurs!

Šajā profi Latvija žurnālā, kā jau ierasts, piedāvājam visda...

Ziņas

Väderstad piedāvā lielākas ietilpības BioDrill

Väderstad piedāvā lielākas ietilpības BioDrill

Väderstad palielinājis sīksēklu sējmašīnas BioDrill tvertnes...