Menu




Horsch jaunumu klātienes prezentācija Vācijā

Ziņas 03.09.2021   

Horsch jaunumu klātienes prezentācija Vācijā

Vācijas ģimenes uzņēmums Horsch patiesi ģimeniskā atmosfērā klātienes prezentācijā dažādu valstu mediju pārstāvjiem šonedēļ demonstrēja savus aktuālākos jaunumus. No tiem Latvijas tirgū nozīmīgākie ir Pronto, Focus un Avatar sējmašīnu uzlabojumi un modeļu gammas paplašināšana, kā arī jaunais uzkarināmais smidzinātājs Leeb CS.

Modernizētās Pronto sējmašīnas

Horsch Pronto DC ir universāla sējmašīna. To raksturo ne tikai droša dīdzība pēc dažādas intensitātes apstrādes, kā piemēram kultivēšanas vai aršanas, tā piemērota arī dažāda veida sēklām. Papildus klasiskajām kultūrām – rapsim, kviešiem vai miežiem – lauksaimnieki ar Pronto sēj arī starpkultūras, zālāju maisījumus, speltas kviešus un pupas.

Pronto darbības princips, kuru var iedalīt trīs pakāpēs (sēklas gultnes sagatavošana, pieblīvēšana un sēja), šo sējmašīnu padara īpaši pieprasītu. Speciālais riepu veltnis rada optimālu blīvējošo efektu. Pronto 6 DC turpmāk tiks aprīkota ar 18 collu veltni. Virknē valstu tas ir priekšnoteikums atļautajam braukšanas ātrumam 40 km/h.

Ar Pronto (3 līdz 6 DC) modeli Horsch ievieš jaunu, inovatīvu vadības konceptu. Skārienjūtīgais terminālis atbilst Isobus standartam. Pateicoties no jauna izveidotām funkcijām, vadība, regulēšana un pārraudzība paveicama daudz vienkāršāk. Darba virsmu var pielāgot dažādām klientu prasībām un vēlmēm.

Ventilators tagad ir iebūvēts tieši tvertnē. Tas nodrošina, ka putekļi un netīrumi teju nemaz nenonāk dozatorā un sadales sistēmā, jo ventilators atrodas augstāk. Pronto 6 DC no šī brīža pieejama arī ar palielināta tilpuma (4000 l) vienkameras tvertni. Vienlaikus ir uzlabota divkameru PPF tvertne, kurai abas sadales galvas tagad atrodas aiz tvertnes, uzlabojot pieejamību.

Jaunās tvertnes izstrādes procesā tika optimizēts arī kalibrācijas process un tas tagad ir vieglāk paveicams. Sērijveidā virs spiediena tvertnes dozatora tiek uzstādīts aizbīdnis, lai rotora nomaiņa būtu viegli paveicama arī ar pilnu tvertni.

Kā izvēles aprīkojums Pronto (3 līdz 6 DC) sējmašīnām ir pieejama arī Horsch RowControl sadales galva. Ar to iespējama automātiska katras rindiņas atslēgšana, tādējādi novēršot dubultu sēju un ietaupot sēklu un mēslojumu. LED apgaismojuma sistēmu WorkLight Pro tumsā rūpējas par optimālu mašīnas pārskatāmību.

Pronto DC uzlabojumu sarakstu noslēdz papildu opcijas, piemēram Horsch MiniDrill, kura kā trešā tvertne rapša sējas un mēslojuma iestrādes laikā teju dubulto ražīgumu. Pieejamas divu veidu papildus tvertnes. Pirmā ir MiniDrill G&F, kura kalpo kā trešā tvertne sēklai. 400 l tilpums sniedz iespēju abas galvenās tvertnes (2000 un 3000 l) piepildīt ar minerālmēsliem. Tādējādi var saīsināt dīkstāves un iegūt vērtīgo sējas laiku. Otrs variants ir MiniDrill PPF, kas paredzēta mikrogranulu, pasējas vai limacīdu izsējai. Tai ir savs ventilators, pneimatikas sistēma ar savu sadales galvu un deflektori pirms katra otrā sējas lemeša. Kombinējot PPF mēslojuma izsējas diskus, TurboDisc sējas lemešus un MiniDrill deflektorus, iespējams iestrādāt trīs dažādas komponentes trīs sējas līmeņos.

Jaunais Horsch Leeb CS

Ar pilnīgi no jauna izstrādāto Leeb CS vācu ražotājs Horsch sevi piesaka uzkarināmo smidzinātāju segmentā. Jaunais produkts lielākoties ir interesants tiem klientiem, kurus līdz šim neuzrunāja piekabināmie vai pašgājēji smidzinātāji un kuri meklē kompaktāku mašīnu.

Kaut arī ar Leeb CS tiek apgūts jauns segments, uzsvars tiek likts uz sevi jau pierādījušu tehniku no zināmajiem modeļiem. Leeb CS nozīmē CompactSprayer un tas tiešām tāds ir. Pie trīs punktu uzkares pievienotais smidzinātājs kopā ar traktoru veido kompaktu un manevrētspējīgu vienību, kas savas priekšrocības parāda mazākos tīrumos.

Stieņa aktīvā vadības sistēma BoomControl trīs punktu uzkarei pievienojamo smidzinātāju segmentā pieejama tikai pie Horsch. Turklāt, no piekabināmajiem smidzinātājiem pārņemta arī CCS Pro sistēma, iepildes trauks un citi aprīkojuma elementi.

Jau plaši izplatītais 25 cm sprauslu sadalījums pieejams arī Leeb CS smidzinātajiem. Kompaktās mašīnas pieāķēšana ir viegli paveicama, izmantojot no jauna izstrādātu sakabes trijstūri un sūkņu hidraulisko piedziņu. Visu funkciju vadība notiek ar jau pazīstamo Leeb LT un GS lietotni.

Jaunie CS modeļi sākotnēji tiks piedāvāti ar tilpumiem 1400, 1800 un 2200 litru, bet rīzumā būs pieejama papildu priekšējā tvertne.

Kompaktā Focus 3 TD sējmašīna

Ar Focus 3 TD radīšanu Horsch reaģējis uz klientu prasību radīt joslu apstrādes sējmašīnas trīs metru versiju. Tādējādi arī vidējas jaudas traktori var strādāt ar mašīnu kombinētai sējai, mēslošanai un apstrādei slejās.

Focus 3 TD raksturo augsta ražība. Klientam ir pieejamas visas Focus sērijas aprīkojuma iespējas, tādējādi mašīnu var pielāgot katra klienta vajadzībām. Pirmā acu uzmetienā Focus 3 TD no pārējiem Focus atšķiras ar metāla tvertni, kuras tilpums ir 3500 litru (60:40 sadalījums).

Riepu veltnis nodrošina dziļas iedarbības blīvēšanu un gādā par labu augsnes struktūru pirms sējas lemešiem. Pirms veltņa iespējami dažādi rīki līdzināšanai, vadziņu veidošanai vai irdināšanai – pēc nepieciešamības, hidrauliski regulējami.

Focus sērija ir pazīstama ar plašām aprīkojuma iespējām, līdz ar ko var sēt dažādas sēklas. Bieži izvēlēts aprīkojuma elements ir MiniDrill 400 l tvertne, kas sniedz iespēju sēt trešo komponenti, piemēram, rapša sējā palielinot ražīgumu teju divas reizes.

Uzlabota Avatar 12.25 SD sērija

Universālā Horsch sējmašīna Avatar 12.25 SD tagad piedāvā dažas jaunas aprīkojuma iespējas, piemēram, jaunu vadības konceptu. Intuitīvā vadības loģika, kas bāzēta uz Isobus, atvieglo iestatījumu veikšanu, vadību un pārraudzību. Skārienjūtīgā termināla izvēlni var pielāgot dažādām prasībām.

Ar sevi pierādījušo salocīšanas konceptu mašīnai ir nelieli transporta izmēri (3 m). Darbam uz lauka pieejami dažādi apriepojuma varianti, no 520 līdz 900 mm riepām un dubultriteņiem.

No jauna izstrādātajā tvertnē ietilpst 6500 litri un to var pasūtīt divkameru variantā. Kopējais tilpums tiek sadalīts attiecībā 60:40. Lai palielinātu ražīgumu, jo īpaši rapša sējā, iespējams pasūtīt MiniDrill G&F. Šī papildu tvertne (400 l) parasti tiek izmantota rapša un citu smalku sēklu, kā arī granulātu vai limacīdu izsējai. Tādējādi var samazināt dīkstāves un dozēt līdz trim komponentiem vienlaicīgi.

SingleDisc lemešu vienas rindas uzbūve ar 25 cm rindstarpu ir optimāli piemērota sējai gan rugainē, gan apstrādātā augsnē un starpkultūrās.

 





gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image

Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Pilnveidots Kuhn Optimer

Pilnveidots Kuhn Optimer

Jaunā Kuhn Optimer disku kultivatora 12,5 m versija izstrādā...

Ziņas

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas trešās paaudzes elektriskie iekrāvēji ir apr...

Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...