Menu




Michelin kāpina tirdzniecības apjomus

Ziņas 19.02.2020   

Michelin kāpina tirdzniecības apjomus

Michelin ziņo, ka 2019. gadā uzņēmums palielināja apgrozījumu par 9,6 procentiem un pamatdarbības peļņu par 234 miljoniem eiro. Tomēr 2020. gadā Michelin sagaida nedaudz zemākus darbības rezultātus.



Michelin pērn palielināja apgrozījumu par 9,6 procentiem, līdz 24,135 miljardiem eiro. Uzņēmuma darbības ienākumi pieauga par 234 miljoniem eiro, līdz 3,009 miljardiem eiro. Tas veido 12,5 procentu darbības rezervi, kas saglabājās iepriekšējā gada līmenī (2018. gadā 12,6 procenti).

Apgrozījuma peļņa bija aptuveni 2,7 miljardi eiro, salīdzinājumā ar 2,66 miljardiem eiro iepriekšējā gadā. Ierosinātās dividendes uz vienu akciju ir EUR 3,85 pēc iepriekšējā gada EUR 3,70. Pārdošanas apjomi samazinājās par 1,2 procentiem, atbilstoši krītošajam tirgum.

"2019. gadā Michelin spēja veiksmīgi saglabāt savu tirgus daļu un uzlabot rezultātus ārkārtīgi sarežģītajā tirgus vidē," sacīja Michelin grupas izpilddirektors Florents Menego. “Šajā pārmaiņu laikā, kas ir īpaši izaicinošs grupai, es personīgi pateicos visiem mūsu darbiniekiem par ievērojamo ieguldījumu. Viņi ir ne tikai iesaistījušies Michelin riepu biznesā, bet arī tādās jaunās uzņēmējdarbības jomās kā mobilitāte, kā arī ūdeņraža, bioloģisko materiālu un citu augsto tehnoloģiju izstrāde. Šo centienu mērķis ir stabili samazināt Michelin grupas ekoloģisko pēdu,” sacīja Menego.

Pašlaik valdošajos globālā tirgus samazināšanās apstākļos Michelin sagaida, ka darbības peļņa 2020. gadā būs nedaudz zemāka nekā iepriekšējā gadā. Koronavīrusa krīzes iespējamās sekas Ķīnā un visā pasaulē vēl nav ņemtas vērā.





gallery image
gallery image
gallery image

Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...

Ziņas

Iznācis žurnāla PROFI LATVIJA jaunais numurs!

Iznācis žurnāla PROFI LATVIJA jaunais numurs!

Šajā profi Latvija žurnālā, kā jau ierasts, piedāvājam visda...

Ziņas

Väderstad piedāvā lielākas ietilpības BioDrill

Väderstad piedāvā lielākas ietilpības BioDrill

Väderstad palielinājis sīksēklu sējmašīnas BioDrill tvertnes...