Menu




Darbu sācis Domenikss kravas autocentrs Sauriešos

Ziņas 04.06.2021   

Darbu sācis Domenikss kravas autocentrs Sauriešos


Daimler Truck AG ģenerālpārstāvis Latvijā SIA Domenikss ir atklājis lielāko un modernāko kravas automobiļu tirdzniecības un servisa centru Latvijā. Līdz ar jaunā centra atvēršanu Domenikss plāno kāpināt pārdoto kravas automobiļu apjomu, kā arī vairākkārt palielināt servisa darbu apjomu kravas automašīnu un autobusu segmentā – līdz 2025. gadam par 300%. Centra izveidē investēti ap diviem miljoniem eiro.

Jaunais kravas automobiļu tirdzniecības un servisa centrs, kā arī lielgabarīta automašīnu mazgātava, atrodas Sauriešos un ir izvietots divās ēkās ar kopējo platību 2560 m2 . Vienā no ēkām atrodas kravas automašīnu tirdzniecības salons, servisa telpas, un kravas automašīnu rezerves daļu noliktava. Otrā darbojas kravas automašīnu mazgātava.

Jaunā centra atvēršana ir stratēģiski nozīmīgs solis SIA Domenikss biznesa paplašināšanā gan kravas auto tirdzniecībā, gan apkopē. Šo paplašināšanās projektu esam plānojuši ilgstoši, bet kopš 2018. gada rūpīgi pievērsušies tā īstenošanai. Ieguldījumus centra izveidē turpinājām, neskatoties uz pandēmijas radīto ekonomisko krīzi. Uzskatām, ka ieguldījumi ir pamatoti, ņemot vērā skaidro prognozi pieprasījuma kāpumam iekšzemes komerctransporta nozarē. Piemēram, 2020. gadā Domenikss vairāk nekā trīs reizes palielināja pārdoto kravas automašīnu skaitu, bet kopā ar partneriem šis skaits attiecībā pret 2019. gadu bija 10 reizes lielāks. Īstermiņā - pārvadājumu un piegādes autoparka paplašināšanu ietekmē Covid-19 viestās izmaiņas preču apritē, proti, pieaug vajadzība uzturēt un atjaunot esošo autoparku, jo jaunu auto piegāde ir ierobežota. Savukārt ilgākā termiņā - Eiropas Savienības prasības, vides politikas tendences pasaulē un globālās auto industrijas attīstības tendences liks izmantot videi draudzīgākas automašīnas arī Latvijā, kam sekos nepieciešamība veikt liela gadagājuma autoparka nomaiņu. Līdz ar to šajā segmentā redzam augstu potenciālu un priekšrocības Domenikss līderpozīciju attīstīšanai,” saka SIA Domenikss padomes priekšsēdētāja Benita Danilenko.

Centrā ir nopērkami visi Daimler Truck AG ražotie Mercedes-Benz, kā arī Mitsubishi ražotie Fuso Canter modeļi. Servisa centrs apkalpo Mercedes-Benz kravas automašīnas un autobusus, kā arī Fuso kravas automašīnas un Setra autobusus. Līdz ar atrašanās vietas maiņu un ievērojamu kapacitātes pieaugumu Domenikss kravas automašīnu serviss paplašina arī sniegto pakalpojumu klāstu. Turpmāk centrā apkalpos arī piekabju ritošo daļu, aukstuma u.c. sastāvu iekārtas. Vienlaicīgi serviss spēs apkalpot piecus pilnus sastāvus.

Jaunais kravas automašīnu servisa centrs ir aprīkots ar modernākajām Daimler AG standartiem atbilstošām tehnoloģijām, t. sk. Latvijā modernāko riteņu ģeometrijas pārbaudes un regulēšanas iekārtu Hunter HTA-MBHD. Jaunā sistēma, kas paredzēta komerctransportam, ir nozarē pirmā un vienīgā, kas tikai trīs minūšu laikā spēj veikt mērījumu trīs asīm vienlaicīgi. Ātru un kvalitatīvu diagnostiku un remonta izpildi nodrošinās arī ikviena remontam paredzētā automašīnu mazgāšana, un rezerves daļu noliktava, kas gādās par operatīvu nepieciešamo materiālu pieejamību.

Mūsu klientiem būtiski ir vairāki kritēriji – ērta piekļuve, ātra remonta izpilde un augsta kvalitāte, kā arī pieejamo pakalpojumu klāsts. Atrašanās vieta tikai kilometra attālumā no A4 lielceļa un pāris kilometru attālumā no plānotā Rail Baltica maršruta, augstas kvalifikācijas meistari un profesionāli nokomplektēts aprīkojums, kā arī iespēja veikt gan vilcēja, gan sastāva remontu nodrošinās mums izaugsmi visos kritērijos,” pauž Vitālijs Ročans, SIA “Domenikss” valdes loceklis.

Jaunu klientu piesaisti nodrošinās ne vien kapacitātes kāpums, bet arī stratēģiski izvēlētā vieta – netālu no Rīgas apvedceļa, ko Eiropas tranzītam izmanto Baltijas un Skandināvijas valstu pārvadātāji. Tāpat jaunajā centrā varēsim apkalpot tālsatiksmes kravas automobiļus, kam saskaņā ar “mobilitātes pakas” noteiktajiem ierobežojumiem reizi trīs nedēļās jāatgriežas mītnes zemē, un remonts šeit ir ērtāks un izdevīgāks nekā citās ES valstīs. Šīs automašīnas veido ievērojamu daļu no Latvijā kopumā reģistrēto kravas automobiļu parka.



 





gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image

Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Autonomā Krone un Lemken koncepta pilnveidojumi

Autonomā Krone un Lemken koncepta pilnveidojumi

Krone un Lemken kopīgi izstrādātajam autonomajam transportlī...

Ziņas

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl Agrartechnik GmbH prezentē savu jaunāko produktu – SZ...

Ziņas

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Uzņēmums New Holland pilnveidojis savu T8 Genesis traktoru 2...