Menu




Väderstad iegādājas ASV uzņēmumu AAJV

Ziņas 28.05.2021   

Väderstad iegādājas ASV uzņēmumu AAJV

Zviedrijas uzņēmums Väderstad AB paziņojis par 100 procentu uzņēmuma AGCO-AMITY JV LLC (AAJV) daļu iegādi. AAJV, kas zināms arī ar nosaukumu Wil-Rich, atrodas Vapetonā, Ziemeļdakotā, tiks pilnībā integrēts Väderstad globālajā uzņēmumu grupā ar nosaukumus Vaderstad Inc.

Kopš 2011. gada AAJV ražo, izstrādā un atbalsta Wil-Rich, Wishek un Concord produktu zīmolus ar 270 oficiālajiem pārstāvjiem visā pasaulē, un lielākā daļa no tiem atrodas ASV. Integrējot AAJV Väderstad grupā, Väderstad iegūst piekļuvi izplatīšanas kanāliem ASV, ražošanas telpas ASV, kā arī pārmantos Wil-Rich, Wishek un Concord zīmolu spēcīgo reputāciju.

“Šī iegāde atbilst mūsu ilgtermiņa ambīcijām augt Ziemeļamerikas tirgū. AAJV ir uzņēmums ar spēcīgām pozīcijām ASV tirgū, uzņēmumam ir produktu portfelis, kas dod mums pilnīgāku produktu piedāvājumu Ziemeļamerikā”, saka Mats Boveruds, Väderstad prezidents un izpilddirektors.

Kopš 2011. gada AAJV īpašnieki ir AGCO un AMITY, tajā nodarbināti 110 strādājošie un uzņēmumam pieder 30 000 m2 ražošanas telpas, rezerves daļu izplatīšanas noliktava, un izpētes un attīstības centrs Vapetonā, Ziemeļdakotā.

“Uzskatām šo par lielisku iespēju palielināt mūsu klātbūtni ASV. Mūsu vīzija paliek iepriekšējā: būt par pasaulē vadošo partneri, nodrošinot izcilu kultūru dīgšanu. Iegādājoties AAJV, esam vēl pārliecinātāki par mūsu nākotni”, saka Henriks Gilstrings, Väderstad biznesa attīstības viceprezidents un uzņēmuma līdzīpašnieks.

AAJV šobrīd ir spēcīga produktu līnija – produkti, kas piemēroti dažādām augsnes gatavošanas un sējas vajadzībām, piemēram, kultivatori, disku kultivatori, precīzās sējas sējmašīnas, disku sējmašīnas un pneimatiskās sējmašīnas.

“Šī ir liela diena uzņēmumam, Vapetonas kopienai un mūsu darbiniekiem. Mūsu augsti kvalificētās komandas darbs, izmantojot Väderstad lielo pieredzi, ļaus uzņēmumam nodrošināt plaša mēroga agronomiskos risinājumus lauksaimniekiem, vienlaikus kopā ar pilnvarotajiem pārstāvjiem sasniedzot nospraustos attīstības mērķus,” saka pašreizējais AAJV izpilddirektors Keits Vitekers.

Džeisons Strobe ir iecelts par Vaderstad Inc. jauno izpilddirektoru. Tāpat Strobe ir arī uzņēmuma Ziemeļamerikas tirdzniecības un mārketinga viceprezidents.

2013. gadā Väderstad pilnībā iegādājās Kanādā esošo uzņēmumu Seed Hawk, kuras daļējs īpašnieks uzņēmums bija kopš 2006. gada. Uzņēmums, kas atrodas Langbankā, Saskačevanā, darbojas ar nosaukumu Vaderstad Industries Inc. un ražo ļoti populāro precīzās sējas sējmašīnu Seed Hawk Ziemeļamerikas tirgum.







Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Pilnveidots Kuhn Optimer

Pilnveidots Kuhn Optimer

Jaunā Kuhn Optimer disku kultivatora 12,5 m versija izstrādā...

Ziņas

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas trešās paaudzes elektriskie iekrāvēji ir apr...

Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...