Menu




Lemānā atklāj Claas “Nākotnes rūpnīcu”

Ziņas 21.05.2021   

Lemānā atklāj Claas “Nākotnes rūpnīcu”

Šodien Lemānā, Francijā, pēc trīs gadu ilgas modernizācijas oficiāli uzsākusi darbu  Claas “Nākotnes rūpnīca”. Šī ražotne tā nodēvēta pateicoties tajā pielietotajām jaunākajām tehnoloģijām.
Zaļo gaismu savai jaunākajai investīcijai Lemānā Claas deva 2017. gadā. Ieguldījumi, kuru kopējā summa ir 40 miljonu eiro, lielākoties tika izmantoti rūpnīcas montāžas aprīkojuma un digitālās pārveidošanas pilnīgai atjaunošanai. Tas nozīmē, ka kopējā investīcija Lemānā – attīstības centrā Velizī un testēšanas centrā Tranžē – kopš Renault Agriculture iegādes 2003. gadā ir aptuveni 80 miljoni eiro.

Vēstnesis digitālajā laikmetā
Rūpnīcas modernizācija nodrošina pilnīgi jaunas iespējas arvien sarežģītāku un individuāli konfigurētu traktoru ražošanai. Progresīvu virtuālās realitātes tehnoloģiju izmantošana deva iespēju rūpnīcas plānošanas posmā digitāli simulēt visus procesus pat tiem traktoru modeļiem, kas vēl nav ražošanā. Izmantojot 3D animācijas un VR brilles, tika izmēģināti neskaitāmi varianti un iziets cauri visiem montāžas posmiem, sākot ar transmisiju un dzinēju, līdz pabeigtam un testētam traktoram. Automātiski vadāmu transportēšanas sistēmu (AGV) ieviešana deva būtisku ieguldījumu ražošanas  procesa automatizācijā. 40 no šīm pilnībā automatizētajām mašīnām bez vadītāja transportē traktorus no pirmās līdz pēdējai montāžas stacijai, un tās spēj vienā reizē pārvietot līdz 20 tonnām. Tātad šīs sistēmas nodrošina pietiekamu kravnesību visām pašreizējām sērijām, kā arī nākamajiem, lielākas veiktspējas modeļiem. Līdz ar to saražoto traktoru skaits palielināsies līdz 60 traktoriem dienā. Savukārt prognoze visam gadam ir 13 000 traktori  salīdzinājumā ar aptuveni 10 000 vienībām šobrīd.

Mūsdienīgas automatizētas darba vietas 
Galvenie ieguvēji no šīs pilnībā modernizētās rūpnīcas ir darbinieki. Jaunā loģistikas infrastruktūra nozīmē, ka darbiniekiem viņu ergonomiski veidotajās darbstacijās ir daudz vietas, jo pa montāžas līniju tiek piegādātas tikai tās detaļas, kas nepieciešamas uzreiz. Dažas darbstacijas ir pat aprīkotas ar austiņām, lai darbinieki varētu labāk sazināties. Turklāt dzīvelīgās krāsas un mūsdienīgā LED apgaismojuma tehnoloģija, kas atgādina dabiskos apgaismojuma apstākļus, rada uz darbu koncentrētu un patīkamu atmosfēru.

Šobrīd Lemānā tiek ražotas piecas traktoru modeļu sērijas ar jaudu no 75 līdz 460 ZS. Kopā ar attīstības centru Velizī, kas atrodas netālu no Parīzes, un testēšanas un validēšanas centru Tranžē, Lemānā strādā aptuveni 1000 cilvēku. Šīs ražotnes cieši sadarbojas ar citiem izstrādes centriem un rūpnīcām, piemēram, Vācijā ar Claas E-Systems Disenā, kā arī ar Claas Industrietechnik Paderbornā, kur tiek ražotas Terra Trac kāpurķēdes Axion 900 traktoriem un pastāvīgi mainīgās jaudas sadales transmisijas Arion 500 un Arion 600 modeļiem.

Šajā pašā laikā tiek atvērts jaunais tehnoloģiju centrs Imerē, kas atrodas netālu no Šartras, un tas nozīmē, ka Claas turpina nostiprināt savu klātbūtni Francijā, kas ir lielākā lauksaimniecības tehnoloģiju ražotājvalsts Eiropas Savienībā. Claas kopš 1958. gada ražo lauksaimniecības preses Mecā, un tagad šajā valstī strādā vairāk nekā 2200 darbinieku.

 

 





gallery image
gallery image
gallery image

Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Pilnveidots Kuhn Optimer

Pilnveidots Kuhn Optimer

Jaunā Kuhn Optimer disku kultivatora 12,5 m versija izstrādā...

Ziņas

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas trešās paaudzes elektriskie iekrāvēji ir apr...

Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...