Menu




Jauns finanšu pakalpojums lauksaimniekiem un mežsaimniekiem

Ziņas 20.04.2021   

Jauns finanšu pakalpojums lauksaimniekiem un mežsaimniekiem

Lai nodrošinātu finanšu resursu pieejamību lauksaimniekiem un mežsaimniekiem, PATA Finance ir izveidojis jaunu pakalpojumu – kredītlīniju pret zemes nodrošinājumu.

PATA Finance ir daļa no Latvijā lielākā pilna cikla mežu apsaimniekošanas, kokrūpniecības, koksnes loģistikas un kokmateriālu tirdzniecības uzņēmumu grupas.

PATA Finance kredītlīnija piemērota situācijās, kad nepieciešami papildu līdzekļi saimnieciskās darbības attīstībai, piemēram, cirsmu iegādei un izsolēm, īstermiņa apgrozāmajiem līdzekļiem, Eiropas Savienības līdzfinansējuma iemaksām, kā arī citām mežsaimnieku un lauksaimnieku naudas plūsmas sabalansēšanas vajadzībām. Pakalpojums veidots tā, lai tas būtu ērts, vienkāršs un saprotams tā lietotājiem.

Jaunais finanšu pakalpojums – kredītlīniju pret zemes nodrošinājumu – paredz iespēju noskaidrot pieejamo limitu jau iepriekš, bez vērtējuma, birokrātijas un slēptām izmaksām. Nauda var būt pieejama vienas darba dienas laikā. Tas ļauj PATA Finance kredītlīnijai konkurēt ar bankām un nebanku kreditētājiem. PATA Finance piedāvā beztermiņa kredītlīniju juridiskām personām pret zemi ar procentu likmi 0,99% mēnesī. Gada likme ir 12% (vidēji tirgū 15%). Šis produkts meža īpašniekiem un lauksaimniekiem palīdz sabalansēt finanses, lai zeme nebūtu jāpārdod.

Pašlaik šī finanšu pakalpojuma klientu lokā ir aptuveni 70% mežsaimnieku un 30% lauksaimnieku. Vidēji par vienu hektāru tiek piešķirts kredītlīnijas limits ap 2000 eiro, savukārt vidējais aizdevums vienam uzņēmumam šobrīd sasniedz 40 000 eiro.

Ar PATA Finance produktu var iepazīties mājas lapā: www.patafinance.lv





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Pilnveidots Kuhn Optimer

Pilnveidots Kuhn Optimer

Jaunā Kuhn Optimer disku kultivatora 12,5 m versija izstrādā...

Ziņas

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas trešās paaudzes elektriskie iekrāvēji ir apr...

Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...