Menu




Krone rituļu preses vada traktoru

Ziņas 07.02.2020   

Krone rituļu preses vada traktoru

Krone ziņo, ka ir pirmais rituļu prešu ražotājs, kuru Lauksaimniecības nozares elektronikas fonds (AEF) ir sertificējis traktora un darba mašīnas saskarnei, kas apvieno abu mašīnu vadības sistēmas vienā (TIM). Sertifikāts attiecas uz Fortima, Comprima un VariPack presēm.

TIM traktora – preses savienojumam ļauj darboties efektīvāk un atvieglo darbu. TIM sistēma automātiski aptur traktoru, kad ritulis ir gatavs, kā arī kontrolē rituļa satīšanu un iesaiņošanu, aizmugurējā vāka atvēršanu/aizvēršanu un ruļļa izkraušanu.

Krone apgalvo, ka ir pirmais ražotājs, kas saņēmis AEF sertifikātu par TIM sistēmas uzstādīšanu Fortima, Comprima un VariPack rituļu presēs. Tiesa, tas ir iespējams tikai ar jaunāko ISOBUS III protokolu.

"Šī AEF sertifikācija vēlreiz parāda digitālo tehnoloģiju pieaugošo nozīmi nozarē. Kad traktors un prese savstarpēji sazinās, prese tiek vadīta kā pašgājējmašīna, palielinot tās efektivitāti un caurlaidspēju. Vēl viena svarīga mūsu preses iezīme ir interfeisa daudzpusība, kas ļauj sazināties ar visiem AEF sertificētajiem traktoru ražotājiem," skaidro Jans Horstmans, Krone elektronisko sistēmu attīstības vadītājs.

Kā pastāstīja Krone pārstāvis Baltijas valstīs Edgars Apanavičs, Latvijas lauksaimnieki preses ar šo sistēmu var iegādāties jau šajā sezonā. "Izmantojot šo tehnoloģiju, rituļu izkraušanas pieturvietas ir īsākas, un tas ievērojami samazina operatora slodzi, tāpēc viņš var vairāk koncentrēties uz braukšanu," saka Apanavičs.

 





gallery image

Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Pilnveidots Kuhn Optimer

Pilnveidots Kuhn Optimer

Jaunā Kuhn Optimer disku kultivatora 12,5 m versija izstrādā...

Ziņas

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas trešās paaudzes elektriskie iekrāvēji ir apr...

Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...