Menu




Lemken iQblue automātiskā agregātu vadība

Ziņas 08.01.2021   

Lemken iQblue automātiskā agregātu vadība


Lemken iQblue savienojuma modulis ļauj augsnes apstrādes agregātiem automātiski vadīt traktoru. Šī ierīce ir saņēmusi AEF (Lauksaimniecības elektronikas fonds) sertifikātu traktora agregātu pārvaldībai (TIM).

Savienojot iQblue un traktoru ar ISOBUS starpniecību, lietotājiem ir nepieciešams tikai viens modulis, jo mobilo vienību var pārlikt uz agregātiem bez īpašiem instrumentiem.

Darba mašīna kontrolē noteiktas traktora funkcijas, piemēram, hidroizvadus un braukšanas ātrumu. Pirmais solis arkliem ir uz GPS balstīta darba platuma vadība, kur mašīnas datus par atrašanās vietu un darba platumu pārsūta TIM, lai automātiski kontrolētu arkla darba platuma hidrocilindru. Lemken apgalvo,ka tas nodrošina, ka arkls vienmēr ar precīzu un taisnu vagu, kā arī palīdz palielināt efektivitāti, uzarot ķīļveida laukus.

Pusuzkarināmiem kultivatoriem darba dziļumu var noteikt ar sensoru. Šajā gadījumā iQblue connect no digitālajām kartēm apkopo apgabalam raksturīgo mērķa darba dziļumu, un TIM ar traktora hidraulisko sistēmu pielāgo zaru sekcijas un izlīdzināšanas darbarīku darba dziļumu mainīgajiem augsnes apstākļiem laukā.

Agritechnica 2019 izstādē sudraba medaļu ieguvusī ierīce ir piemērota esošo agregātu modernizēšanai un saderīga ar citu ražotāju darbarīkiem. Tā no oktobra būs pieejama pašreizējiem un vecākiem arkliem ar hidraulisko darba platuma regulēšanu un to varēs izmantot tikai traktoriem ar AEF sertificētu TIM funkcionalitāti (V un Vari versijas). Tas ietver visus piekabināmos Juwel (V) un VariOpal, kā arī pusuzkarināmos Diamant (V) un VariDiamant arklus. Tāpat tā ir pieejama arī pusuzkarināmiem Karat kultivatoriem.

 





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Avesco pārņem Magni teleskopisko iekrāvēju izplatīšanu Latvijā

Avesco pārņem Magni teleskopisko iekrāvēju izplatīšanu Latvijā

Industriālās tehnikas pārdošanas un servisa pakalpojumu uzņē...

Ziņas

Amazone Precea klāstu papildina 6 m versija

Amazone Precea klāstu papildina 6 m versija

Amazone Precea piekabināmo precīzās sējas pneimatisko sējmaš...

Ziņas

John Deere jaunās H sērijas mežizstrādes mašīnas

John Deere jaunās H sērijas mežizstrādes mašīnas

Pagājušajā nedēļā Somijā norisinājās John Deere H sērijas ha...