Menu




Latvijā izmēģināti augsnes sensori Soil Scout

Ziņas 24.11.2020   

Latvijā izmēģināti augsnes sensori Soil Scout

Soil Scout augsnes mitruma un temperatūras sensori rada izpratni par to, kas notiek zem augsnes virskārtas. Šī informācija ir noderīga daudzām nozarēm. Sensori sākotnēji izstrādāti precīzās lauksaimniecības izaicinājumiem, taču tos izmanto arī, piemēram, apūdeņošanas kontrolei vai kūdras ieguvei.

Soil Scout darbību nodrošina bezvadu sensori, kas nosaka augsnes mitrumu, temperatūru un informāciju par augsnes sāļumu reāllaikā līdz pat divu metru dziļumā. Sensoru darbības periods ir līdz 20 gadiem, iekārtai nav nepieciešamas apkopes.

Sensori pārraida signālu uz bāzes staciju, caur kuru datus tālāk ir iespējams apskatīt datorā, telefonā vai planšetē. Sensoru daudzums ir atkarīgs no augsnes, kurā tie ir ievietoti un no nepieciešamības to monitorēt.

Iepriekš izstrādātie vides apstākļu mērīšanas risinājumi ir balstīti uz vadiem un kabeļiem vai uz vienu novērošanas punktu. Tas ir nepraktiski, neefektīvi, darbietilpīgi un nespēj novērtēt telpisko mainīgumu. Soil Scout sniedz ieskatu par datiem dziļi zem augsnes virskārtas, ļauj izprast un plānot nepieciešamās darbības, kā arī samazināt ūdens un enerģijas patēriņu līdz pat 50%.

Šoruden Latvijā notika vairākas Soil Scout sistēmu demonstrācijas. Sistēma, kas sastāv no sešiem sensoriem, bāzes stacijas un signāla pastiprinātāja, tika izmēģināta dažādās augsnēs, dažādos apstākļos, lai monitorētu mitrumu, temperatūru un elektrisko vadītspēju. Sensori tika izmēģināti smiltsērkšķu laukā, ķiploku laukā, burkānu tīrumā, golfa laukumā un arī futbola laukumā.







Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Pilnveidots Kuhn Optimer

Pilnveidots Kuhn Optimer

Jaunā Kuhn Optimer disku kultivatora 12,5 m versija izstrādā...

Ziņas

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas trešās paaudzes elektriskie iekrāvēji ir apr...

Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...