Menu




Krone Big X svin 20 gadu jubileju

Ziņas 01.06.2020   

Krone Big X svin 20 gadu jubileju


2000. gada 20. maijā, Krone ražotni Špellē atstāja pats pirmais Krone smalcinātājs Big X. Pašgājējs sabiedrību tika iepazīstināts tā ātrgaitas versijā ar 40 km/h un ar 540 ZS jaudu. Līdz ar to Krone mašīnu klāsts kopš 2000. gada aptver visu lopbarības novākšanas ķēdi.

Big X, kas ir pieejams ar EasyFlow pacēlāju un EasyCollect kukurūzas hederu, tika izstrādāts pēc darbuzņēmēju un lauksaimniecības tehnikas apvienību iniciatīvas. Mašīna, kas tika ieviesta tirgū pirms 20 gadiem, bija aprīkota ar vairākām funkcijām, kuras kopš tā brīža ir pārņēmuši Krone konkurenti, piemēram, 40 km/h transporta ātrums un pilnībā hidrauliska bezpakāpju visu četru riteņu piedziņas transmisija. Mašīna izcēlās arī ar citām tehniskām īpašībām, piemēram, 397 kW/540 ZS dzinēju, sešiem priekšpresēšanas ruļļiem, kā arī 830 mm platu smalcināšanas trumuli ar 750 mm diametru un 32 V veidā izkārtotiem nažiem. Smalcinātājs tika izstrādāts maksimāla ražīguma nodrošināšanai, turklāt Big X pamatā ir modulāra koncepcija, kas nodrošina ātru piekļuvi visiem galvenajiem elementiem.

Patiesībā Big X bija aprīkots ar 605 ZS dzinēju jau no paša sākuma, taču Krone nevēlējās to atklāt, jo 2000. gadā klienti, iespējams, būtu uzskatījuši, ka dzinējs ar jaudu virs 600 ZS pavisam noteikti ir par lielu šāda veida mašīnai.

Līdz šim Krone ir pārdevis ap 5300 BiG X mašīnu un tagad tā tiek piedāvāta astoņās dažādās versijās divās sērijās – sākot no mazākā Big X 480 (490 ZS), līdz pat iespaidīgajam Big X 1180 (1156 ZS). Pēdējo 20 gadu laikā smalcināšanas tehnikas speciālists ir izstrādājis daudzas inovatīvas un unikālas Big X funkcijas, kas būtiski ir sekmējušas šī smalcinātāja noietu, piemēram, AutoScan, AutoStop, biogāzes trumulis, ConstantPower, EasyLoad, paceļamā kabīne, OptiMaxx kukurūzas placinātājs ar 305 mm diametru, VariStream, VariQuick, VariLOC un XtraPower, ko prezentēja iepriekšējā Agritechnica izstādē 2019. gadā.

 





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Autonomā Krone un Lemken koncepta pilnveidojumi

Autonomā Krone un Lemken koncepta pilnveidojumi

Krone un Lemken kopīgi izstrādātajam autonomajam transportlī...

Ziņas

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl Agrartechnik GmbH prezentē savu jaunāko produktu – SZ...

Ziņas

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Uzņēmums New Holland pilnveidojis savu T8 Genesis traktoru 2...