Menu




Valtra un Elisa iepazīstina ar tālvadības traktoru

Ziņas 29.05.2020   

Valtra un Elisa iepazīstina ar tālvadības traktoru


Somijas uzņēmumi Valtra un 5G tehnoloģijas pionieris Elisa prezentējuši tālvadības traktoru. Šis tehnoloģiskais risinājums ir plats solis ceļā uz autonomo traktoru.

Valtra un Elisa ir apvienojuši spēkus un izstrādājuši jaunu tehnoloģiju, kas ļauj attālināti vadīt traktoru, izmantojot jaunās paaudzes 5G tīklu un 360 grādu kameru. Šis ir pirmais šāda veida risinājums tirgū. 5G ir nākamās paaudzes mobilā tehnoloģija, kas tuvāko gadu laikā būs pārmaiņu un inovāciju dzinējspēks.

Prototipa risinājums ļauj droši vadīt un darbināt traktoru, kas atrodas simtiem kilometru attālumā reālā laikā. “Radiovadāmās mašīnas nav nekas jauns un tiek izmantotas jau gadiem ilgi, taču tas vienmēr nozīmē, ka mašīnai jābūt operatora redzes laukā. 5G nodrošina revolucionāru risinājumu, kas traktoru ļauj attālināti vadīt no jebkuras vietas,” stāsta Miko Lehikoinens, Valtra pārdošanas un mārketinga viceprezidents.

Tālvadība ir iespējama, pateicoties integrētam 5G savienojumam un 360 grādu kamerai, kas uzstādīta uz traktora jumta. 5G tīkls nodrošina iespēju reālā laikā iegūt 4K apkārtnes skatu, operatoram izmantojot virtuālās realitātes brilles. Operators var redzēt apkārt traktoram notiekošo, vienkārši pagriežot galvu.

Tālvadības iekārta nosūta vadības signālu pa Elisa komerciālo, augstas drošības 5G tīklu. “Braucot ar traktoru un grozot tā riteņus, nekavējoties jāsaņem atgriezeniskā saite, lai operators varētu sajust braukšanu. Izmantojot 5G savienojumu, tas ir iespējams, jo gandrīz nav laika aizkavēšanās,” saka Miko Lehikoinens.

Tālvadības sistēma ir svarīgs solis ceļā uz pilnīgi autonomu braukšanu, kas varētu kļūt par realitāti nākamajā desmitgadē. Mūsdienās šo tehnoloģiju var izmantot, piemēram, operācijām, kurās vadītāja darbs ir pārāk bīstams. Valtra iepriekš ir strādājis pie tālvadības traktora projekta sadarbībā ar Somijas lidostu operatoru Finavia.

“Mēs turpināsim šo darbu, izpētot un attīstot tālvadības risinājumus. Plānojam atrast veidus, kā pielāgot pārraidītā attēla kvalitāti atbilstoši katram uzdevumam un kā tālvadības pulti varētu vēl uzlabot, izmantojot sensoru datus,” plāno Miko Lehikoinens.

 





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Autonomā Krone un Lemken koncepta pilnveidojumi

Autonomā Krone un Lemken koncepta pilnveidojumi

Krone un Lemken kopīgi izstrādātajam autonomajam transportlī...

Ziņas

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl Agrartechnik GmbH prezentē savu jaunāko produktu – SZ...

Ziņas

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Uzņēmums New Holland pilnveidojis savu T8 Genesis traktoru 2...