Menu




Latvijā ieradies jaunais Mercedes-Benz GLB

Ziņas 27.05.2020   

Latvijā ieradies jaunais Mercedes-Benz GLB


Mercedes-Benz GLB krosovers pieejams gan ar piecām, gan septiņām sēdvietām, bet 4MATIC pilnpiedziņas sistēma un īpaša bezceļa funkcija ļauj efektīvāk konstatēt šķēršļus automobiļa priekšā un tos pārvarēt.

Šajā auto apvienoti visi Mercedes-Benz jaunākie tehnoloģiju sasniegumi, bet kompakto SUV piedāvājumā īpaši izceļas sportiskais Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC.

“Priecājamies, ka GLB pievienojas Mercedes-Benz saimei Latvijā kā astotais modelis kompakto automobiļu klāstā līdzās A klasei, B klasei, CLA kupejai, CLA Shooting Brake un jaunajam GLA,” norāda Mercedes-Benz vēstnieks Latvijā Jānis Dambītis.

 

 

GLB ir pirmais kompaktais Mercedes-Benz automobilis, kuram papildu aprīkojumā pieejama trešā sēdekļu rinda ar vēl diviem atsevišķiem sēdekļiem pasažieriem augumā līdz 1,68 metriem. Plašais drošības aprīkojums ietver izbīdāmus pagalvjus, drošības jostas ar jostas spriegotājiem un jostas spēka ierobežotājiem visos malējos sēdekļos, sānu drošības spilvenu, kas aizsargā pasažierus arī trešajā sēdekļu rindā, kā arī ISOFIX un TOP-Tether stiprinājumus, kas piemēroti bērnu sēdekļiem. Tos var izmantot, lai nostiprinātu līdz pat četriem bērnu sēdekļiem otrajā un trešajā sēdekļu rindā.

“Mercedes-Benz klienti jau ir pazīstami ar intuitīvi vadāmo infoizklaides sistēmu MBUX, ar kuru aprīkoti Mercedes-Benz automobiļi. GLB nav izņēmums. Galvenās MBUX priekšrocības ir jaudīgs dators, lieliski ekrāni un grafika, pielāgojams saturs, navigācija ar papildināto realitāti, mācību programmatūra un balss vadība, ko aktivizē ar saukli Hey Mercedes,” stāsta Jānis Dambītis.

 

 

Savukārt GLB kravas nodalījuma ietilpība ir līdzvērtīga universāļa virsbūves automobilim – piecvietīgajai versijai tā ir no 570 līdz 1805 litriem. Pēc izvēles otro rindu var pārvietot uz priekšu un atpakaļ, tādējādi palielinot bagāžas nodalījumu par 190 litriem un paverot daudzpusīgas pielietojuma iespējas.

Mercedes-Benz GLB dizains atspoguļo SUV saimei raksturīgos gēnus – tas ir robusts pamatīgums apvienojumā ar tīrām līnijām. Jauno Mercedes-Benz GLB var pieskaņot katra klienta gaumei, un, akcentējot tā sportisko raksturu, tiek piedāvāti īpaši divu toņu ādas saloni.

Labs palīgs vadītājam ir pēc izvēles iebūvējamā jaunākā 4MATIC pilnpiedziņas sistēma un īpaša bezceļa gaismas funkcija, kas ļauj laikus konstatēt šķēršļus un pielāgosies dažādiem apvidus braukšanas scenārijiem, lai brauciens būtu uzticams un komfortabls gan pārbaudītā brīvdienu maršrutā, gan ekspedīcijā pa nezināmiem ceļiem.



 





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...

Ziņas

Iznācis žurnāla PROFI LATVIJA jaunais numurs!

Iznācis žurnāla PROFI LATVIJA jaunais numurs!

Šajā profi Latvija žurnālā, kā jau ierasts, piedāvājam visda...

Ziņas

Väderstad piedāvā lielākas ietilpības BioDrill

Väderstad piedāvā lielākas ietilpības BioDrill

Väderstad palielinājis sīksēklu sējmašīnas BioDrill tvertnes...